Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλέν Σρέντερ: Σουρεαλιστικές κινούμενες εικόνες

Έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery της Κυψέλης

«Η δουλειά μου είναι ένα μείγμα σύγχρονου ντοκιμαντέρ και φωτογραφίας της τέχνης, επηρεασμένη από τη βελγική κληρονομιά μου, με μια δόση σουρεαλισμού. Με ενδιαφέρει κυρίως η σε βάθος αναφορά των θεμάτων που σχετίζονται με τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Οι διαφορές στις κουλτούρες, τον τρόπο ζωής, τις τελετουργίες και τα έθιμα με συναρπάζουν». Αυτά δηλώνει ο Βέλγος φωτογράφος Αλέν Σρέντερ, έργα του οποίου εκτίθενται με τον τίτλο “Κινούμενες Εικόνες” από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στη Blank Wall Gallery της οδού Φωκίωνος Νέγρη 55 στην Κυψέλη.

Ο Σρέντερ, γεννημένος στο Βέλγιο το 1955, ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ, έχοντας ταυτόχρονα εικονογραφήσει πάνω από 30 βιβλία που αφορούν στην Κίνα, την Περσία, την Αναγέννηση, την Τοσκάνη, την Κρήτη, τη Βενετία κ.λπ. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως το "National Geographic", το "Geo", το "Paris-Match" κ.ά. Είναι ιδρυτής του γνωστού πρακτορείου Reporters, που ιδρύθηκε το 1989, και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία, όπως το Japan Nikon Award 2017. Έχει επίσης αποσπάσει το 1ο βραβείο του World Press Photo 2018 για τη σειρά φωτογραφιών του Παιδιά Τζόκεϋ στην κατηγορία Sports Stories.

Η έκθεσημ που επιμελείται ο Μάρκος Δολόπικος και θα διαρκέσει έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Ο επιμελητής διοργάνωσε με επιτυχία, το καλοκαίρι που πέρασε, το 1ο Chania International Photo Festival στην Πόλη των Χανίων, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μεγάλος αριθμός κοινού που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο στην πόλη. Η έκθεση “Κινούμενες Εικόνες” θα είναι ανοιχτή από Τρίτη έως και Παρασκευή, 4.30 - 9.30 και Σάββατο 11.30 - 2.00.

Δείτε όλα τα σχόλια