Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γλυπτά ...από χάρτινες θήκες τσόπστικ

ΑΜΠΕ

Το ότι στην Άπω Ανατολή δεν χρησιμοποιούν μαχαιροπίρουνα, αλλά τσόπτσικ, το ξέρουμε. Δεν φανταζόμασταν, όμως, ποτέ ότι θα πηγαίναμε σε γκαλερί να δούμε έκθεση γλυπτών από τις χάρτινες θήκες τσόπστικ! Και τα έργα ήταν χάρμα οφθαλμών!

Ο Γιούκι Τατσούμι (Yuki Tatsoumi), πήγαινε σχολείο και δούλευε σερβιτόρος σε εστιατόριο για να μαζέψει χαρτζιλίκι. Βαρετό ήταν να καθαρίζει τα τραπέζια που άφηναν μαντάρα μετά το γεύμα τους οι πελάτες, αλλά μια μέρα το μάτι του καρφώθηκε σε κάτι περίεργο: μια περίτεχνα διπλωμένη χάρτινη θήκη τσόπστικ που είχε αφήσει στο τραπέζι ένας πελάτης, φεύγοντας.

«Τι ενδιαφέρον σχήμα!» σκέφτηκε ο Γιούκι, και το πήρε μαζί του. Μιας και στην Ιαπωνία δεν συνηθίζουν να αφήνουν φιλοδώρημα, ο Γιούκι νόμισε ότι αυτό ήταν ένας τρόπος να πει «ευχαριστώ» ο πελάτης. Μετά, άρχισε να προσέχει περισσότερο, και παρατήρησε ότι κι άλλοι πελάτες συνήθιζαν να κάνουν το ίδιο. Βάλθηκε να τα μαζεύει όλα, κι έτσι ξεκίνησε το πρότζεκτ του. Το οποίο βάφτισε «Ιαπωνικό Φιλοδώρημα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η Ν.Δ. εξοφλεί τα ακροδεξιά της γραμμάτια

Η τοποθέτηση του Κ. Τσουβάλα και του Γ. Μαυρωτά σε θέσεις γενικών γραμματέων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα πολιτικό συμπέρασμα οδηγούν: ότι οι δύο εκστρατείες μίσους που διεξήγαγε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, δεν είχαν κανένα κίνητρο πέρα από την απροκάλυπτη πολιτική υποκρισία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο