Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Τρισδιάστατος Βαν Γκογκ στο Μέγαρο Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρισδιάστατος Βαν Γκογκ στο Μέγαρο Αθηνών

Νέο τρόπο προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας αποτελεί το φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους, που παρουσιάζεται από 7 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για την έκθεση έργων του Βαν Γκογκ σε τρισδιάστατη μορφή που αποτελεί μία αρμονική και δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα.

Η Van Gogh Alive - the experience δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εκπαιδευτική και διασκεδαστική διαδικασία για όλους τους επισκέπτες μέσα από μια μεγαλειώδη έκθεση.

Μια μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, όχι με τον καθιερωμένο και συνήθη τρόπο, αλλά με μια μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές.

Η έκθεση αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού της, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, προβάλλει ολόκληρο τον κόσμο του.

Τρεις χιλιάδες πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες προβάλλονται μέσω του συστήματος υψηλής τεχνολογίας SENSORY4, από τους τοίχους και τις κολώνες ώς τις οροφές και το πάτωμα. Σαράντα και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας δημιουργούν μια τρισδιάστατη απεικόνιση σε πολλαπλές επιφάνειες. Οι εικόνες δημιουργούν μια μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο θεατής γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που τα ενέπνευσε, το πώς ολοκληρώθηκαν, από πού προήλθαν τα ερεθίσματα της κατασκευής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους και μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε ο μεγάλος ζωγράφος. Μια ιδιότυπη βιωματική εμπειρία, που είναι παράλληλα διασκεδαστική και βαθειά παιδευτική.

Αυτό το εντυπωσιακό “πλανητάριο” μεταφέρει μ’ αυτόν τον τρόπο, ακαριαία τους επισκέπτες στο σύμπαν του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Αντικατοπτρίζοντας τη δημιουργία, τις συναισθηματικές εναλλαγές, την ψυχική του κατάσταση, τη θυελλώδη ζωή του.

Σ’ αυτήν ακριβώς τη διαδικασία, ο θεατής, αφού ενσωματωθεί κυριολεκτικά ως συστατικό της στοιχείο, παρεμβαίνει με τη σειρά του μέσω των social media σε πραγματικό χρόνο και χώρο. Οι παρεμβάσεις του προβάλλονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Facebook & Twitter Wall, ενώ μεταδίδονται και σ’ όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες. Μέχρι σήμερα η έκθεση έχει περιοδεύσει σε 35 μητροπόλεις του κόσμου και την έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 10.000.000 θεατές. Θα παραμείνει στην Αθήνα για 4 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL