Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Τα ελληνικά κινούμενα σχέδια στο Ανσύ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ελληνικά κινούμενα σχέδια στο Ανσύ (Video)

Η Ελλάδα εκπροσωπείται φέτος με δύο ολοκληρωμένες ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, το «Αίνιγμα» (φωτο) και το «Εθνοφοβία»

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει ελληνικό περίπτερο στο μεγαλύτερο και πιο φημισμένο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, αυτό του Annecy της Γαλλίας (12-17 Ιουνίου 2017), χάρη στην πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ Κύπρου, και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Η ελληνική κοινότητα κινουμένων σχεδίων εκπροσωπείται φέτος με δύο ολοκληρωμένες ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, το «Αίνιγμα» των Αρη Φατούρου και Αντώνη Ντούσια και το «Εθνοφοβία» του Γιάννη Ζιόγκα, ενώ θα παρουσιαστούν και δεκαεπτά σχέδια παραγωγής ή ολοκληρωμένες ταινίες Έλλήνων και Κυπρίων δημιουργών προς αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών.

Η παρουσίαση της ελληνικής παραγωγής θα γίνει με συστηματικό τρόπο μέσω της Δράσης #GreekAnimationRocks. Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την πρόσφατη δράση για τα 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων (1945-2015) και τη διοργάνωση στην Ελλάδα του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων. Ο δίγλωσσος κατάλογος «70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινούμενων σχεδίων», ο οποίος εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και τώρα θα ταξιδέψει και στο Annecy. Κύριος σκοπός της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι η προβολή και η προώθηση του ελληνικού κινούμενου σχεδίου και της καλλιτεχνικής και εμπορικής δράσης των δημιουργών και πάσης φύσεως συντελεστών της τέχνης των κινουμένων σχεδίων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ Ελλάς Βασιλης Καραμητσάνης, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, «τα ελληνικά κινούμενα σχέδια προχωρούν δυνατά και διακρίνονται διεθνώς. Η παρουσία δυο ταινιών από την Ελλάδα στα διαγωνιστικα τμήματα του μεγαλύτερου γεγονότος του παγκόσμιου ανιμέισον φέτος επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό δημιουργικό δυναμικό της χώρας».

https://player.vimeo.com/video/190011054

ETHNOPHOBIA trailer from Irida Zhonga on Vimeo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL