Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 26 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου, τη Βρετανίδα γλύπτρια Katherine Wise, η οποία εμπνέεται από τους αυτόχθονες πολιτισμούς και την ανθρώπινη φύση και δημιουργεί γλυπτά τοτεμικού μεγέθους με φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα.

ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ εγκαινιάστηκε η ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis με τίτλο “Loss” και διάρκεια έως και τις 28 Μαΐου. Πρόκειται για μια μελέτη πάνω στην απώλεια.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ εγκαινιάζεται, τη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 8 μ.μ., η ατομική έκθεση “Peripatetics” της Ελληνίδας εικαστικού Maria Zervos, σε επιμέλεια της Ήρας Παπαδοπούλου, με διάρκεια έως τις 25 Ιουνίου. Η Zervos εστιάζει σε περιπατητικές διαδρομές στην πόλη της Αθήνας και παραπέμπει στη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτέλη. Η εικαστικός δημιουργεί βίντεο εικόνες καθώς περπατάει μέσα στην πόλη, βιντεοσκοπώντας τα ίδια της τα βήματα μαζί με όλα τα γεγονότα και τις εικόνες που ξετυλίγονται μπροστά της. Από Τρίτη έως Κυριακή 10 π.μ. έως 4 μ.μ. (εκτός Δευτέρας).

Η ΛΥΔΙΑ ΒΕΝΙΕΡΗ πραγματοποιεί τη νέα της έκθεση «Ταρό του έρωτα» στον χώρο i-D ProjectArt, σε επιμέλεια Μαρίας Ξανθάκου. Η Βενιέρη εμπνέεται από τη μαγεία του έρωτα και παρουσιάζει μια σειρά από έργα - εικόνες που περιγράφουν διαφορετικές στιγμές των συναισθημάτων. Διάρκεια της έκθεσης έως τις 15 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10 π.μ. - 9 μ.μ., Κανάρη 12, Κολωνάκι.

ΣΤΟ GAZI HALL της Ιεράς Οδού 7, στον Κεραμεικό, η Λυδία Ανδριώτη παρουσιάζει σειρά έργων της με αφετηρία προσωπικές εμπειρίες από τη σκηνή, αλλά κυρίως από τον χώρο των παρασκηνίων.

ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ 7 παρουσιάζεται η ατομική έκθεση γλυπτικής του Θωμά Διώτη με τίτλο: «Διά πυρός...», σε επιμέλεια Ανδρέα Ιωαννίδη. Ο εικαστικός γίνεται μάρτυρας μιας φυσικής καταστροφής και δημιουργεί ένα έργο - εγκατάσταση, όπου σωρεία προβάτων από πλαστικό, με την εφιαλτική υφή του καμένου, κείτονται διάσπαρτα. Διάρκεια έως τις 3 Ιουνίου. Ανοιχτά Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο: 11 π.μ. - 3 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL