Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
57η Μπιενάλε της Βενετίας / 57η Μπιενάλε της Βενετίας: Ο Χρυσός Λέων στη Γερμανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

57η Μπιενάλε της Βενετίας / 57η Μπιενάλε της Βενετίας: Ο Χρυσός Λέων στη Γερμανία

Στο γερμανικό περίπτερο και στην Αν Ίμχοφ απονεμήθηκε ο Χρυσός Λέων της 57ης Μπιενάλε Εικαστικών της Βενετίας για την καλύτερη εθνική εκπροσώπηση και εύφημο μνεία απέσπασε η Βραζιλιάνα Κίνθια Μαρσέλε.

Ο Χρυσός Λέων για τον καλύτερο καλλιτέχνη της έκθεσης «Viva Arte Viva» στο Αρσενάλε απονεμήθηκε στον Γερμανό Φραντς Έρχαρντ Βάλτερ, ενώ το βραβείο για τον πιο ελπιδοφόρο καλλιτέχνη στον Χασάν Καν από την Αίγυπτο.

Η επιτροπή έδωσε δύο ειδικές εύφημες μνείες, στον Αμερικανό Τσαρλς Άτλας και τον Κοσοβάρο Πέτριτ Χαλιλάτζ, ενώ βραβείο για το σύνολο του έργου της απονεμήθηκε στην Κάρολ Σνίμαν από τις ΗΠΑ.

Η Λ. Κονιόρδου στην έκθεση

Το ελληνικό περίπτερο με τίτλο «Εργαστήριο Διλημμάτων» εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Κονιόρδου, που ξεναγήθηκε στην εγκατάσταση από τον δημιουργό Γιώργο Δρίβα. «Η φετινή ελληνική συμμετοχή θέτει προς συζήτηση ένα δίλημμα όχι καινούργιο, αλλά όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο: Ποια είναι η στάση μας ως κοινωνία, παγκόσμια, χωρίς εθνικά και κάθε είδους πρόσημα απέναντι στον διωκόμενο; Σε αυτόν που βίαια και βιαστικά εγκαταλείπει την εστία του αναζητώντας γη και ειρήνη σαν ένας σύγχρονος ικέτης" δήλωσε η υπουργός η οποία επισκέφτηκε και το έργο του εικαστικού Γιώργου Σαπουντζή με τίτλο «Sculptures cannot Eat» στον χώρο του Αρσενάλε και ξεναγήθηκε στην έκθεση του Γιαν Φαμπρ στο Μοναστήρι του Αγίου Γρηγορίου από τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά που συνεπιμελείται την έκθεση.

Η Λ. Κονιόρδου βρέθηκε επίσης στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Εικόνων και στον ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, συναντήθηκε επίσης με μέλη της ελληνικής κοινότητας, ενώ ξεναγήθηκε στο θέατρο Λα Φενίτσε και στη μόνιμη έκθεση του θεάτρου που είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας.

Τέλος, παρακολούθησε την παράσταση η «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι από το μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL