Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Εργαστήριο Διλημμάτων" από την Ελλάδα

Η ελληνική συμμετοχή με το έργο του Γιώργου Δρίβα

Από έναν μεγάλο σκοτεινό λαβύρινθο δύο επιπέδων και μια σειρά από οθόνες, οι οποίες θα παρουσιάζουν αποσπάσματα ενός χαμένου ντοκιμαντέρ που βρέθηκε τυχαία στο Μουσείο Κινηματογράφου στο Μπουένος Άιρες, αποτελείται το έργο «Εργαστήριο Διλημμάτων» του Γιώργου Δρίβα, το οποίο εκπροσωπεί την Ελλάδα στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας.

“Έχουμε κάνει μια ταινία σπασμένη σε κομμάτια που, για να τη συνθέσει κάποιος, πρέπει να περπατήσει σε όλη την εγκατάσταση, να χαθεί μέσα στον λαβύρινθο από όπου θα βγει έχοντας ανακαλύψει την ιστορία του έργου, που γίνεται τελικά ένα υπαρξιακό σχόλιο για τον καθένα. Είναι η ιστορία ενός διλήμματος, μια πρόκληση να χαθούμε και να βρούμε την έξοδο, ενδεχομένως και τις απαντήσεις” μας εξηγεί ο Γιώργος Δρίβας.

Πρόκειται για μια αφηγηματική εγκατάσταση βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες», με αφορμή το δίλημμα που η τραγωδία θέτει για επιλογή μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της όποιας ασφάλειας του Εγχώριου.

“Το ερώτημα που θέτει το ‘Εργαστήριο Διλημμάτων’ είναι ‘η υποδοχή του ξένου, του μετανάστη, του αποσυνάγωγου, του διαφορετικού μέσα στις κοινωνίες, που δεν ξέρουμε πώς να τον χειριστούμε” προσθέτει ο επιμελητής Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Δείτε όλα τα σχόλια