Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
2ο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης / 2ο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Κάνοντας τέχνη την επιβίωση...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

2ο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης / 2ο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Κάνοντας τέχνη την επιβίωση...

Η παρούσα κοινωνική και οικονομική συνθήκη δίνει την έμπνευση και το έναυσμα για το θέμα “επιβίωση”, που αποτελεί την κεντρική ιδέα η οποία διαπνέει και ενώνει τα έργα του 2ου Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης από 6 Μαΐου έως 24 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές, το οποίο έχει διετή συχνότητα και αποτελείται από πολιτιστικά δρώμενα που αφορούν εκφάνσεις της τέχνης που συναντάται στον δημόσιο χώρο, όπως η street art, το graffiti -ειδικότερα με τη μορφή υλικού τεκμηρίωσης ή στο πλαίσιο συντήρησης σημαντικών έργων- καθώς και άλλες εικαστικές μορφές.

Οργανώνεται από το ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε επιμέλεια και συντονισμό του γραφίστα Ανδρέα Φακή, ιδρυτή του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια, ξεναγήσεις, επιτελέσεις σε δημόσιους χώρους, τοιχογραφίες, έργα διαδικτύου κ.ά.

Εναρκτήρια δράση του φεστιβάλ είναι η ημερίδα “Επιβίωση: Η Τέχνη στον ‘δημόσιο’ χώρο”, που ανοίγει μεθαύριο Σάββατο 6 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Αποτελεί την πρώτη σε σειρά δράση της δεύτερης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης και φιλοδοξεί να θέσει, αλλά και να απαντήσει, πολλαπλά ερωτήματα, που -μεταξύ άλλων- αφορούν τον ορισμό και τον προσδιορισμό μίας από τις πιο ενστικτώδεις έννοιες που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος, καθώς και το τι τελικά αντιλαμβανόμαστε ως τέχνη. Την ημερίδα συντονίζει ο Αλέξανδρος Ψυχούλης εικαστικός, καθηγητής Tέχνης και Τεχνολογίας, ΠΘ. Θα συμμετάσχουν οι:

Ανδρέας Φακής γραφίστας, επιμελητής, Studio 4, ιδρυτής Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης, Voina (Ρωσία) ομάδα καλλιτεχνών ακτιβιστών, Ντένης Ζαχαρόπουλος ιστορικός Τέχνης, καλλιτεχνικός διευθυντής, Δημοτική Πινακοθήκη, μουσεία και συλλογές ΟΠΑΝΔΑ, Martin Schulze (Ν. Κορέα) επιμελητής, Public Delivery, Steve Kurtz (HΠΑ) εικαστικός, συνιδρυτής Critical Art Ensemble, Σωτήρης Μπαχτσετζής ιστορικός Τέχνης, επιμελητής, Artecitya Θεσσαλονίκη, Yasha Young (Γερμανία) επιμελήτρια, διευθύντρια, Μουσείο Αστικής Σύγχρονης Τέχνης Urban Nation, Βασίλης Χαραλαμπίδης, γραφίστας, καλλιτεχνικός διευθυντής, BIOS, Ρομάντσο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL