Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύμβολα ζωής λουσμένα στο φως...

«Τεχνική»: Έκθεση Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts

Προσωπικές μυθολογίες μιας μοναδικής καθημερινότητας με την αναγνωρισμένη διεθνώς χαρακτηριστική «γλώσσα» του Αλέκου Φασιανού περιλαμβάνει η έκθεση «Τεχνική», με σειρά μεταξοτυπιών περιορισμένης έκδοσης, των τελευταίων ετών του δημοφιλούς ζωγράφου, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall στο Μαρούσι, το Σάββατο 22 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που εστιάζει στην ανάδειξη της τεχνικής της σωστής μεταξοτυπίας, θα γίνουν στη 1 μ.μ. παρουσία του ίδιου του Α. Φασιανού.

Στα πολλαπλά του έργα μικτής τεχνικής ο Φασιανός τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο, για να του προσδώσει αδρά στοιχεία ελληνικότητας. Οι φιγούρες του, άλλοτε ζευγαρωμένες και άλλοτε μοναχικές, είναι σύμβολα ζωής, λουσμένα στο φως. Αναδεικνύουν την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών, τη δυναμική του χρώματος, της κίνησης, την αυθεντικότητα της εικόνας, με τα εκτυφλωτικά κόκκινα, τα λαμπρά χρυσά και τα έντονα μπλε σε αγαπημένες θεματικές. Ποδηλάτες, καπνίζοντες και ερωτευμένοι με φτερά ανοιχτά, φουλάρια να ανεμίζουν και πουλιά να στέλνουν μηνύματα ελευθερίας και έκφρασης. Εμπνεύσεις βαθιά ποιητικές γεμάτες από την αλήθεια και τον λυρισμό του εικαστικού λόγου του Αλέκου Φασιανού.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1935, ο ζωγράφος αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας και το 1960 μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1985 έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών και παρασημοφορήθηκε από τον τότε υπουργό της Γαλλίας Ζακ Λανγκ. Από το 2010 είναι ο διοικητής του Τάγματος των Τεχνών και το 2013 τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής».

Μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας, ο Φασιανός είναι από το 2009 μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Η έκθεση "Τεχνική" θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 π.μ. έως 9 μ.μ., και το Σάββατο 10 π.μ. έως 8 μ.μ., επί της Λεωφόρου Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη στο Μαρούσι, τηλ. 210 6833048.

Δείτε όλα τα σχόλια