Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
"Θεϊκοί Διάλογοι" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Θεϊκοί Διάλογοι" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο περίφημος Κρατήρας του Κλειτία, γνωστός και ως αγγείο François, ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της αρχαίας ελληνικής κεραμικής και αγγειογραφίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τις 25 Μαΐου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης “Θεϊκοί Διάλογοι, Ο Cy Twombly και η ελληνική αρχαιότητα”, βγαίνοντας εκτός του Μουσείου Φλωρεντίας. Η μοναδικότητα του αγγείου είναι τέτοια ώστε, ακόμη κι αν χάνονταν όλα τα άλλα αγγεία και διατηρούνταν μόνο αυτό, θα ήταν ικανό μόνο του να μιλήσει για την ελληνική μυθολογία και για τον κώδικα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Για πρώτη φορά, έργα του σύγχρονου Αμερικανού καλλιτέχνη εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την επαφή του με την Ελλάδα θα παρουσιαστούν δίπλα σε έργα της αρχαιότητας, ανοίγοντας έναν μοναδικό και πρωτότυπο διάλογο μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της σύγχρονης τέχνης.

Η ξεχωριστή αυτή έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιείται την ίδια περίοδο που στην Αθήνα θα φιλοξενείται η Documenta.

Η ιδέα προέκυψε όταν η πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Σάντρα Μαρινοπούλου μαζί με τον διευθυντή, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, επισκέφθηκαν πρόσφατα την αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη στο Παρίσι και στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού.

Την έκθεση στην Αθήνα επιμελούνται ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης, και ο Jonas Storsve, επιμελητής της έκθεσης στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL