Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Documenta 14 μια έκθεση σε εξέλιξη σε όλη την Αθήνα

«Τι μάθαμε από την Αθήνα; Ότι όλοι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προκαταλήψεις και να βυθιστούμε στο σκοτάδι της μη γνώσης. Από αυτά τα βήματα ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, προετοιμάζοντας την documenta 14 στην Αθήνα και φτάσαμε ως εδώ, στα εγκαίνιά της»

Το ταξίδι της documenta 14 ξεκινά από την Αθήνα και επισήμως, το Σάββατο. Με φιλοσοφικές, πολιτικές, ανθρωπολογικές, ψυχαναλυτικές αναζητήσεις ως προς το θεωρητικό υπόβαθρό της.
Πρακτικά, μένει να περιηγηθούμε στην πόλη με πολλές παρακάμψεις σε μεγάλα και μικρά σημεία και να ανακαλύψουμε τις δημιουργίες και δράσεις 160 καλλιτεχνών, σε περισσότερα από σαράντα δημόσια ιδρύματα, πλατείες, κινηματογράφους, βιβλιοθήκες.
«Τι μάθαμε από την Αθήνα; Ότι όλοι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προκαταλήψεις και να βυθιστούμε στο σκοτάδι της μη γνώσης. Από αυτά τα βήματα ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, προετοιμάζοντας την documenta 14 στην Αθήνα και φτάσαμε ως εδώ, στα εγκαίνιά της» είπε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής της documenta 14, Άνταμ Σίμτζικ.
 
Στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του τριήμερου των εγκαινίων της, οι συντελεστές της documenta, μαζί με τους καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, έδωσαν την εικόνα μιας μεγάλης ορχήστρας που αφουγκράζεται ήχους και δημιουργεί για τα μικρά και μεγάλα της παναθρώπινης ιστορίας, στην τροχιά του «Επίκυκλου» του Γιάννη Χρήστου.
Το έργο του μεγάλου συνθέτη, που είχε παρουσιαστεί την χρονιά που γράφτηκε, το 1968, σε μορφή χάπενινγκ, στο ξενοδοχείο Χίλτον, επανήλθε πολλές φορές στις τοποθετήσεις των διοργανωτών της documenta, σήμερα στη συνέντευξη Τύπου.

Δείτε όλα τα σχόλια