Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Πέθανε ο ζωγράφος Θανάσης Ακριβόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε ο ζωγράφος Θανάσης Ακριβόπουλος

Τη ζωή μαζί με τη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική, αποχαιρέτησε σε ηλικία 77 ετών ο Θανάσης Ακριβόπουλος, που κηδεύτηκε χθες από το Β' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο ζωγράφος, ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Ακριβόπουλου, με αριστερές και αντιστασιακές καταβολές, γεννημένος στον Αλμυρό Μαγνησίας, τον οποίο εγκατέλειψε νωρίς για να σπουδάσει εικαστικές τέχνες στην Αθήνα, συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, όπου κατέφυγε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Παίρνει τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Γεωργιάδη και συνεχίζει δουλεύοντας μόνος του και πειραματιζόμενος συνεχώς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της τέχνης του.

Ζωγραφίζει από την εφηβεία του τα αγαπημένα τοπία της πόλης του, κάτι που αποτελεί έμπνευση, τρόπο προσέγγισης και ταυτότητα.

Η φύση και ο άνθρωπος σημαδεύουν την εικαστική του δημιουργία και το έργο. Σημαντική ενότητα της ζωγραφικής του αποτελούν έργα του με αντιπολεμικό χαρακτήρα.

Οι κριτικοί χαρακτήρισαν το έργο του συμβολικό, ποιητικό, ειρηνικό και ψυχογραφικό, ένα έργο που χαρακτηρίζεται από τις νεανικές του αναμνήσεις και τις προσωπικές του εμπειρίες.

Συμμετείχε με έργα του, κατά κύριο λάδια και παστέλ, σε ατομικές και συλλογικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και απέσπασε σημαντικά βραβεία.

Στον Αλμυρό και στο πέτρινο κτήριο του παλιού Γυμνασίου στεγάζεται τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Πινακοθήκη «Θανάσης Ακριβόπουλος», με έργα από τη μόνιμη έκθεση που δώρισε ο ζωγράφος.

Για τον θάνατο του Θανάση Ακριβόπουλου το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εικαστικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL