Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Documenta... σε όλη την πόλη

Ξεκινάει το Σάββατο η μεγάλη διεθνής έκθεση με τη συμμετοχή 160 καλλιτεχνών και χώρους έκθεσης σε ολόκληρη την Αθήνα

Με το αίσθημα της προσμονής να έχει κυριεύσει κάθε φιλότεχνο και καλλιτέχνη, αλλά και κάθε περίεργο, περιπατητή, κάτοικο της Αθήνας και της χώρας, συλλέκτη και ιστορικό τέχνης, η Documenta 14, το μεγαλύτερο διεθνές εικαστικό γεγονός, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Κάσελ, εγκαινιάζεται με την επισημότητα που ταιριάζει, το πρωί του Σαββάτου, στο ΕΜΣΤ, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Στάινμαϊερ και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην Αθήνα, εκτός από πλήθος καλλιτεχνών, αναμένονται εκπρόσωποι των μεγαλύτερων μουσείων σύγχρονης τέχνης του κόσμου, γκαλερίστες, κριτικοί και δημοσιογράφοι τέχνης.

Σε ολόκληρη την πόλη, σε μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα, βιβλιοθήκες, αρχεία, σχολεία, ραδιοτηλεόραση, πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, δημόσιες πλατείες, δρόμους, κλαμπ, καταστήματα, πάρκα και μονοπάτια, καθώς και ιδιωτικές οικίες, περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο θα παρουσιάζουν τα νέα έργα τους. Οι κυριότεροι εκθεσιακοί χώροι, που συμπεριλαμβάνουν από το Α Νεκροταφείο Αθηνών, την ΑΣΚΤ και την Αρχαία Αγορά, έως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τον δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα και το Μουσείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς, θα είναι ανοιχτοί από Τρίτη έως Κυριακή, 11 π.μ. - 9 μ.μ., και την Πέμπτη 11 π.μ. - 11 μ.μ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με την ευκαιρία της έναρξης της Documenta 14 στην Αθήνα, υποδέχεται απόψε, από τις 7 το απόγευμα, σε μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), καλλιτέχνες και επισκέπτες.

Δείτε όλα τα σχόλια