Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Δωρεά του Takis στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δωρεά του Takis στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Μια σειρά από μοναδικά έργα, εμπνευσμένα από τη σειρά του ″Μαγνητικοί Τοίχοι - 4η Διάσταση″, δώρισε στην ανθρωπιστική οργάνωση “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, ο διεθνούς φήμης Έλληνας εικαστικός Takis, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει το έργο τους. Μέρος των ζωγραφικών συνθέσεων θα εκτεθεί από τη Δευτέρα 3 Απριλίου έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου, στον χώρο του Zonars, σε επιμέλεια Μάξιμου Στεργίου.

Ευφυής καλλιτέχνης και με οξύ επιστημονικό πνεύμα, ο Takis, διακρίνεται εδώ και δεκαετίες για την πρωτότυπη προσέγγιση της τέχνης μέσα από την επιστήμη, αποδίδοντας στα έργα του τη δυναμική των μαγνητικών πεδίων.

«Θέλησα να συνδέσω την τέχνη και τον ανθρωπισμό μέσα από μια δυνατή πράξη, γιατί σε όλη μου τη ζωή αλλά και στην τέχνη μου έκανα πάντα δυνατά πράγματα” αναφέρει σχετικά με τη δωρεά ο εικαστικός, μια κίνηση που, όπως λέει, του θυμίζει την μητέρα του που “κατατάχθηκε ως εθελόντρια βοηθός τραυματιοφορέα στον Ελληνοαλβανικό Πόλεμο το 1940, αφήνοντας πίσω τα εφτά της παιδιά, για να βοηθήσει τους συμπολίτες της στην πρώτη γραμμή. Εμείς τα παιδιά της, παρ’ ότι παραπονιόμασταν επειδή δεν την είχαμε κοντά μας, τη θεωρούσαμε ηρωίδα. Όπως ήρωες θεωρώ και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, γιατί ο δικός τους αγώνας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που υποφέρουν ανά τον κόσμο είναι χωρίς σύνορα. Μέσα από την πράξη μου αυτή, τιμάω κατά κάποιον τρόπο τη μητέρα μου και αυτούς τους ηρωικούς γιατρούς» καταλήγει.

Τις ευχαριστίες της για τη δωρεά εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Μαριέττα Προβοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL