Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Συνομιλώντας με τις Μούσες στο Μουσείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνομιλώντας με τις Μούσες στο Μουσείο

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον διάλογο των τεχνών διοργανώνονται τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος στο Αίθριο του Μουσείου στις 6 μ.μ. και αποτελεί την πέμπτη κατά σειρά της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος».

Κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη. Μάρτιο και Απρίλιο θα εκτεθεί το έργο του Δημήτριου Αρμακόλλα «Κόρη της Θάλασσας». Στην εκδήλωση της Δευτέρας θα γίνει παρουσίαση του έργου από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μοσχονά, ενώ στη συνέχεια αρχαιολόγος του Μουσείου θα μιλήσει για ένα αρχαίο έργο της Συλλογής Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που συνδιαλέγεται με το έργο του Αρμακόλλα.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα του Βωμού, όπου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει για άλλη μια φορά με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία», μια συναυλία για Φλάουτο και Άρπα με τίτλο:

“Πνοές, χορδές και ήρωες του αρχαίου μύθου”. Θα ακουστούν έργα των Απόστολου Ντάρλα, Κλωντ Ντεμπυσύ, Γουίλιαμ Άλγουην, Άλαν Χοβχάνες. Στο φλάουτο θα είναι ο Νίκος Νικόπουλος και στην άρπα η Γωγώ Ξαγαρά. Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη για το κοινό με την προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL