Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Μυταρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Μυταρά

Με βαθιά θλίψη και οδύνη, ομότεχνοι, πολιτικοί, φίλοι, συγγενείς, απλός κόσμος που αγάπησε το έργο του και συμπατριώτες του, Χαλκιδαίοι, αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι τον Δημήτρη Μυταρά, στο Α΄ Νεκροταφείο, συμπαραστεκόμενοι στη σύζυγό του, Χαρίκλεια, και στον γιο του, Αριστείδη. Για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη και στη διδασκαλία, μίλησε στον επικήδειό της η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, αποκαλώντας τον “στοχαστικό της ποιητικής τέχνης και φωτισμένο δάσκαλο. Τα έργα του έχουν μία τόσο συμπυκνωμένη ενέργεια που μας συνεπαίρνουν» τόνισε.

Για το “σπάνιο ήθος, την αξιοπρέπεια και τη λεπτότητα ενός ανθρώπου γεμάτου πάθος και ορμή” έκανε λόγο ο δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης και, αναφερόμενος στο Εργαστήριο Τέχνης της γενέτειράς του, το χαρακτήρισε “ένα σχολείο διαρκούς μάθησης που συνεχίζει με αγάπη η σύντροφός του».

Στον άνθρωπο που υπηρέτησε με σεμνότητα τον πολιτισμό και απέδειξε μέσα από τα έργα του ότι υπήρξε μία καλλιεργημένη ψυχή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος.

Στην κηδεία του Δημήτρη Μυταρά παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, ο ζωγράφος, πρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής Δημήτρης Σεβαστάκης, οι βουλευτές Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Λιβανίου, Τάσος Πρατσόλης, Γιώργος Ακριώτης, ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Παναγιώτης Χαραλάμπους, ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβοριάς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (νομός Εύβοιας) Σίμος Κεδίκογλου κ.ά.

Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής, οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια Αθηναίων και Χαλκιδαίων, η Εθνική Πινακοθήκη, ο Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη, τα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η ΑΣΚΤ, ο Βλάσης Βέλλιος και η Vellios School of Art, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Τοπικό Τμήμα Χαλκίδας, ο Πέτρος Ζουμπουλάκης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, οι Μιχάλης Σάλλας και Σοφία Στάικου κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL