Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Γιάννη Βαλαβανίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Γιάννη Βαλαβανίδη

Ο Γιάννης Βαλαβανίδης εντάχθηκε, ως εκπρόσωπος των φοιτητών της ΑΣΚΤ, στο προδιδακτορικό φοιτητικό κίνημα και υπηρέτησε από το χώρο της Αριστεράς σταθερά και ακλόνητα τον αγώνα για τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Ελευθερία μέχρι το τέλος της ζωής του.
Με το έργο του συνέδραμε στην προσπάθεια ενεργοποίησης της τέχνης στην υπηρεσία των άμεσων κοινωνικών ζητημάτων. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 δημιούργησε, μαζί με τους συνομηλίκους του ζωγράφους Κλεοπάτρα Δίγκα, Κυριάκο Κατζουράκη, Χρόνη Μπότσογλου και Γιάννη Ψυχοπαίδη την ομάδα των Νέων Ελλήνων Ρεαλιστών, η οποία με ξεχωριστή παρρησία και ευκρίνεια αναπαρέστησε τα συλλογικά αιτήματα μιας ολόκληρης εποχής.
Από τη θέση του δημοσίου λειτουργού, έθεσε με ανιδιοτέλεια ως χρέος και πρόταγμά του το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό την ίδια στιγμή που ως καλλιτέχνης καλλιέργησε με συνέπεια τα της τέχνης και των έργων της.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του Τμήματος Πολιτισμού αποχαιρετούμε τον καλλιτέχνη, τον δάσκαλο, τον πολίτη, τον σύντροφο και πριν από όλα τον άνθρωπο Γιάννη Βαλαβανίδη και δηλώνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL