Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Εκθεση κόμικς: / Εκθεση κόμικς: "Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκθεση κόμικς: / Εκθεση κόμικς: "Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει"

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τον διάσημο στίχο του ποιήματος «Με τον τρόπο του Γ.Σ.» του Γιώργου Σεφέρη, δέκα σχεδιαστές από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς επανεξετάζουν το περιεχόμενο του ποιήματος -ογδόντα ένα χρόνια μετά τη δημιουργία του- με βάση την παρούσα κοινωνική συνθήκη της χώρας μας και παραδίδουν έργα τους που συνθέτουν την έκθεση «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Λυκαβηττός από αύριο Σάββατο έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι κομίστες σχολιάζουν τις τραγικές ομοιότητες του πολιτικού σκηνικού που έχει βιώσει η χώρα μας με το πέρασμα των αιώνων, αφηγούνται τις ιστορίες τους και εξομολογούνται το πόσο τους έχει πληγώσει η πατρίδα. Ταυτόχρονα στέλνουν και ένα μήνυμα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα θα βρει για ακόμα μία φορά τον τρόπο να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Ανήμερα των εγκαινίων, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η τέχνη των κόμικς στην Ελλάδα». Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Βέρα Καρτάλου και συμμετέχουν, εκτός από την ίδια, οι Γιώργος Κομιώτης, Αρινέλα Κοτσίκο, Αλέξια Λουγιάκη, Κωνσταντίνος Νικέλλης, Κώστας Παντούλας, Αλέκος Παπαδάτος, Νίκος Παπαμιχαήλ, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Κώστας Φραγκιαδάκης και Στέλιος Χατζηδάκης.

21, 23, 24 και 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί δίωρο δημιουργικό εργαστήρι με θέμα «Σχεδιάζοντας έναν ήρωα» από τον σχεδιαστή κόμικ και καθηγητή Νίκο Παπαμιχαήλ.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης στον πολυχώρο Λυκαβηττός, Σαρανταπήχου 5 και Αγίου Ισιδώρου 35, που θα έχει ελεύθερη είσοδο, είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. - 6 μ.μ. και Σάββατο 10 π.μ. - 4 μ.μ. Τις Κυριακές θα παραμένει κλειστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL