Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας / Κύτταρο πολιτισμού και αλληλεγγύης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας / Κύτταρο πολιτισμού και αλληλεγγύης

“Ο μύλος και ο σταυρός"

Με φιλοσοφία και προσανατολισμό εξωστρεφή, έγνοια για την ανάπτυξη του τόπου και δημιουργώντας διαύλους επαφής, συμπόρευσης και επικοινωνίας με την κοινωνία, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας εξακολουθεί να συνεισφέρει όχι μόνο στον πολιτιστικό τομέα, αλλά σε πολλαπλά κοινωνικά επίπεδα.

Ευαισθητοποιημένη και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, παράλληλα με τις εκθέσεις της, υλοποιεί σε σταθερή βάση ανοιχτό πρόγραμμα αλληλεγγύης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και την ίδια ώρα αναδεικνύει τρόπους με τους οποίους οι πολλαπλές μορφές τέχνης συνδυάζονται μεταξύ τους.

Πρώτη επιλογή αποτέλεσε ο κινηματογράφος και το πρόγραμμα "Αγωνία και έκσταση: Το σινεμά των εικαστικών" με προβολή ταινιών που επιμελείται ο Νίκος Αρτινός και έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβάλλεται απόψε, στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Πινακοθήκης η ταινία “Ο μύλος και ο σταυρός" σε σκηνοθεσία Λεχ Μαγιέφσκι και με πρωταγωνιστές τους Ρούτγκερ Χάουερ, Σαρλότ Ράμπλινγκ και Μάικλ Γιορκ, που αναφέρεται στον Φλαμανδό ζωγράφο Πίτερ Μπρίγκελ τον πρεσβύτερο. Θα ακολουθήσουν οι ταινίες "Πόθος για τη ζωή", "Αγωνία και έκσταση" και "Φρίντα", οι ημερομηνίες και ώρες προβολής των οποίων θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Συνδράμοντας στο έργο των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων για τη στήριξη των ευπαθών πολιτών που χρειάζονται στήριξη και συμπαράσταση, η Πινακοθήκη πραγματοποιεί πρόγραμμα σε δύο άξονες: Τη συγκέντρωση ειδών ατομικής καθαριότητας για τους άπορους φυλακισμένους του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας και ειδών πρώτης ανάγκης και σχολικών ειδών για τους πρόσφυγες.

Για τους σκοπούς του προγράμματος, στο φουαγιέ του ισογείου της Πινακοθήκης υπάρχει ειδικό σημείο εναπόθεσης, ένα σιδερένιο καλάθι, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν τα πράγματα που θέλουν να προσφέρουν. Η συλλογή των ειδών πραγματοποιείται σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου (Τρ. - Παρ. 10.00 - 2.00, 6.00 - 9.00, Σαβ. - Κυρ. 10.00 - 2.00). Πληροφορίες στο τηλ. 2410-671176.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL