Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ανακαλύπτοντας τη Μαφάλντα" σε Κώδικα Μπράιγ

Ήταν το 1962 όταν ο “μπαμπάς” της, ο Quino, δέχθηκε μια επαγγελματική πρόταση να φτιάξει έναν χαρακτήρα για μια διαφήμιση πλυντηρίων μάρκας Mansfield. Και εκείνος εμπνεύστηκε και σχεδίασε τη Mαφάλντα.

Η διάσημη τετραπέρατη μικρή με τις απρόσμενες ατάκες που ζηλεύει και ο πλέον ευφάνταστος ενήλικας, η “χάρτινη” ηρωίδα του Quino Μαφάλντα, θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε Κώδικα Μπράιγ. Αρχές του χρόνου αναμένεται να διατεθούν τουλάχιστον 2.000 αντίτυπα στην Αργεντινή, σε μια πρωτοβουλία με το σύνθημα «Ανακαλύπτοντας τη Μαφάλντα». Είναι σίγουρο μάλιστα πως σε μια τέτοια πρωτοβουλία θα έβρισκε τρόπο να σχολιάσει “Mήπως τελικά αυτή η σύγχρονη ζωή είναι πιο πολύ σύγχρονη και λιγότερο ζωή;”

Ήταν το 1962 όταν ο “μπαμπάς” της, ο Quino, δέχθηκε μια επαγγελματική πρόταση να φτιάξει έναν χαρακτήρα για μια διαφήμιση πλυντηρίων μάρκας Mansfield. Και εκείνος εμπνεύστηκε και σχεδίασε τη Mαφάλντα. Η συνεργασία ακυρώθηκε και η Μαφάλντα μπήκε στο συρτάρι, ώσπου δύο χρόνια αργότερα πρωτοδημοσιεύτηκε ως κόμικ στο περιοδικό “Primera Plana”. Στη συνέχεια ήρθε η εφημερίδα “El Mundo” και το “Siete Dias Ilustrados”. Έως τις αρχές του ’70, που οι ιστορίες με την ενήλικη αντίληψη της “μεγάλης μικρής” μαζί με την παιδική αφέλεια και περιέργεια ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Ωστόσο, η Μαφάλντα θα συνεχίζει πάντα να αναρωτιέται και να προβληματίζεται για τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου, όπως ο πόλεμος και η πείνα, που δείχνουν να μην τελειώνουν, αλλά και να σαρκάζει άλυτα θέματα της χώρας, από τις κακές υποδομές έως την κακή οικονομία, που επίσης μοιάζουν διαχρονικά.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια