Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ Γυναικεία πορτρέτα, φιλοτεχνημένα σε απόσταση αναπνοής, «ξορκίζοντας» τη μοναξιά τους, πρωταγωνιστούν στη νέα έκθεση του ζωγράφου Σάββα Γεωργιάδη Γυναίκες, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη (8 μ.μ.) στη Γκαλερί Ευριπίδη (Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι). Έως 7/1.

ΡΟΚΟΣ Η ατομική έκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης, εγκαινιάζεται την Πέμπτη (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου (Βαλαωρίτου 9α). Έως 7/1.

ART EST Έργα ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου παρουσιάζονται στην έκθεση Νεφελομορφίες Art-Est που εγκαινιάζεται την Πέμπτη (7 μ.μ.) στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (πλ. Κλαυθμώνος). Έως 7/1.

ΑΝΟΙΚΕΙΟ Τη φροϋδική αυτή έννοια επιχειρεί να διερευνήσει η ομαδική έκθεση Back to the basics: Uncanny, που σε επιμέλεια Αρτέμιδας Ποταμιάνου εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8 μ.μ.) στην Enia Gallery (Μεσολογγίου 55, Πειραιάς). Έως 4/3.

REM-BRAND Το εικαστικό επίτοιχο παιχνίδι ζωγραφικής και γλυπτικής RemBrandName project, η γνησιότητα του καλλιτέχνη, που διοργανώνεται σε συνεργασία με φοιτητές του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας, εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος (Λεμπέση 4, Μακρυγιάννη). Έως 30/12.

ΟΜΑΔΙΚΗ Περιήγηση σε ''ταξίδια'' ονείρου και τόπους φανταστικούς, μέσα από το έργο των Μαρίας Αναστασίου, Τζούλιας Ανδρειάδου Μαργαρίτας Βασιλάκου, Π. Ζουμπουλάκη, Ν. Οικονομίδη, Γ. Στεφανάκι, Ν. Φλέσσα, στην ομαδική έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (7.30 μ.μ.) στην Γκαλερί Χρυσόθεμις (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Έως 30/12.

ΓΥΑΛΙ Η ατομική έκθεση γλυπτικής με γυαλί και άλλα υλικά της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο Inhabitants, σε επιμέλεια Αλέξιου Παπαζαχαρία, εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8 μ.μ.) στην ΔΛ Gallery (Μεσολογγίου 55α, Πειραιάς). Έως 4/3.

ΓΡΑΦΗ Έργα εικαστικής καλλιγραφίας της Μαρίας Γενιτσαρίου παρουσιάζονται στην ατομική της έκθεση Μύθοι, παραμύθια και ποιητικά όνειρα, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (7.30 μ.μ.) στην Γκαλερί Έρση (Κλεομένους 4, Κολωνάκι). Έως 7/1.

ΓΛΥΚΑ Μια ομαδική έκθεση αφιερωμένη στα Γλυκά, αποτελέσματα της συνεργασίας των καλλιτεχνών με τον Στέλιο Παρλιάρο, ενώ παράλληλα ο Daniel Egneus παρουσιάζει έργα του για τη μουσική παράσταση Ο Πέτρος και ο λύκος, από το Σάββατο (12) στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (πλ. Κολωνακίου 20). Έως 7/1.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ Ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν για να συντροφεύσουν το λογοτεχνικό έργο του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξιπερί παρουσιάζονται στην έκθεση Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος ζωγραφίζει τον Μικρό Πρίγκιπα, που εγκαινιάζεται την Κυριακή (12 μ.) στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4). Έως 20/12.

ORNAMENT Δεκατέσσερις καλλιτέχνες αναδεικνύουν τον ρόλο του διάκοσμου στην έκθεση Ornament, που επιμελείται η Ελισάβετ Πλέσσα και εγκαινιάζεται την Κυριακή (12 μ.) στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4). Έως 14/1.

ΚΕΝΟ Το «κενό» και το «πλήρες», στοιχειώδεις έννοιες διαχείρισης του χώρου διερευνά η ομαδική έκθεση Προσοχή στο κενό, που σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή εγκαινιάζεται την Τρίτη (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης Alma (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι). Έως 21/1.

UNBOUND Στις δυνατότητες και στις αδυναμίες που δημιουργούνται όταν προκαλούνται συμβατικά όρια εστιάζει το ενδιαφέρον της η Λίλια Ζιάμου στις τρισδιάστατες δημιουργίες της έκθεσης Unbound, που φιλοξενείται στην γκαλερί «7» (Σόλωνος 20). Έως 7/1.

ΘΑΛΑΣΣΑ Ο Άνθρωπος και η θάλασσα των ThePatternTales, το πρότζεκτ που ιδρύθηκε το 2016 από την Chiara Aliotta και τον Σπύρο Μπαρά, αφιερωμένο στην εικονογράφηση βιβλίων και στη δημιουργία καλλιτεχνικών εκτυπώσεων, φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο Ρω (Ρωμανού 5, Θεσσαλονίκη). Έως 15/12.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL