Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

INSTAGRAM Φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρουσίασε αρχικά σαν παιχνίδι στο Instagram παρουσιάζει η γραφίστρια κι ερασιτέχνις φωτογράφος Κική Χούρου στην έκθεση Kiki’s Instagram Moments, που εγκαινιάζεται σήμερα (7.30 μ.μ.) στην Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη). Έως 10/12.

REX Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Γιώργου Μπούτλα, με τίτλο Hotel Rex, εγκαινιάζεται από την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος σήμερα (8.00 μ.μ.) στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Σ. Καράγιωργα 2). Έως 27/11

COUNTERPOISE Έργα από μέταλλο, κιμωλία και found objects, με τα οποία δημιουργεί κατασκευές, γλυπτά και εγκαταστάσεις, παρουσιάζει ο Σωτήρης Καραμάνης στην πρώτη ατομική έκθεση του Counterpoise, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8.00 μ.μ.) στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι). Έως 23/12.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου, με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα, όπως το οικολογικό, εγκαινιάζεται την Παρασκευή στον Πολυχώρο VAULT (Μελενίκου 26, Βοτανικός). Έως 27/11.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Τρεις επιμελητές (Παναγής Κουτσοκώστας, Αρετή Λεοπούλου, Ειρήνη Παπακωνσταντίνου) προτείνουν 15 καλλιτέχνες και μοιράζονται έξι δωμάτια και τρεις ξεχωριστές ενότητες στην έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (6.00 μ.μ.) στον χώρο του Αριστοτέλους Project των Kalfayan Galleries (Αριστοτέλους 26, Θεσσαλονίκη). Έως 3/12.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ Δεκατρείς εικαστικοί αποτυπώνουν με το έργο τους σύγχρονες (και όχι μόνο) εικόνες συνωστισμού ανθρώπων, σωμάτων και ιδεών, στην ομαδική έκθεση με τίτλο Συνωστισμός, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8.00 μ.μ.) στη Vlassis Art Gallery (Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη). Έως 6/12.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ Ζωγραφικές ιστορίες σε τρισδιάστατο φόντο παρουσιάζει ο ζωγράφος Γιώργος Αυγέρος, στην ομώνυμη ατομική έκθεσή του που εγκαινιάζεται την Παρασκευή (8.00 μ.μ.) στην Alma Contemporary Art Gallery (Καρανάσιου 13, Τρίκαλα). Έως 30/1.

ΝΑΪΦ Ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Οι ναΐφ, μια συνύπαρξη σημαντικών παλαιών και σύγχρονων έργων ναΐφ τέχνης, που εστιάζουν στην ελληνική ιστορία, τη μυθολογία, το θέατρο σκιών κ.ά., εγκαινιάζεται το Σάββατο (12.00 μ.) στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4). Έως 6/12.

ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά, Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων, στην έκθεση εικαστικών εμπνευσμένων από βιβλία του συγγραφέα, που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Έως 28/2.

ΛΟΓΟΣ Με την παρουσίαση του έργου Δύο Νύμφες του αείμνηστου Θύμιου Πανουργιά συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων «Γλυπτικός Λόγος», στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αίθριο).

24+1 Φωτογραφίες παρουσιάζει ο Δαμιανός Μωραΐτης στην έκθεσή του που φιλοξενείται στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Σύγχρονη Έκφραση» (Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά). Έως 26/11.

ΒΥΡΩΝ Με τη συμμετοχή εννέα καλλιτεχνών, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου παρουσιάζει την τέταρτη διαδρομή της ομαδικής έκθεσης εικαστικών Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων στην Αίθουσα Τέχνης «Αγκάθι - Κartάλος» (Μηθύμνης 12, πλ. Αμερικής). Έως 26/11.

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ Μια μετα-φωτογραφική σπουδή πάνω στο διάλογο φωτογραφίας και λογοτεχνίας, αρθρωμένη στο έργο των Μάρκου Μέσκου, Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργου Αλισάνογλου παρουσιάζεται στην έκθεση του Αργύρη Λιαπόπουλου Σημειωματάρια, που φιλοξενείται στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη). Έως 17/12.

ΣΑΙΞΠΗΡ Εγκαταστάσεις στον χώρο και μικρά γλυπτά ή ζωγραφικά έργα, φωτογραφικά αποτυπώματα και κεντημένες λέξεις, συνυπάρχουν στην ομαδική έκθεση ...in black ink my love may still shine bright... που με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ φιλοξενείται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" (Κυκλάδων 11). Έως 31/1.

ΔΕΝΤΡΟ Τη δεύτερη ατομική του έκθεση, με τίτλο Το δένδρο της ζωής, θεματική και εικαστική συνέχεια της προηγούμενης, παρουσιάζει σε επιμέλεια Ανδρέα Ιωαννίδη ο Κωνσταντίνος Μάσσος στην Γκαλερί «7» (Σόλωνος 20). Έως 10/12.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL