Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέες καθυστερήσεις για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Για την άνοιξη του 2014 προσδιορίζονται πλέον τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη λεωφόρο Συγγρού, μετά τις νέες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου.

Για την άνοιξη του 2014 προσδιορίζονται πλέον τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη λεωφόρο Συγγρού, μετά τις νέες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου. Επειτα από αναβολές ετών, δικαστικές περιπέτειες και αλλαγή εργολάβου, φαινόταν το τελευταίο διάστημα ότι το σημαντικό αυτό έργο προχωρούσε επιτέλους κανονικά. Ομως, το τελευταίο "επεισόδιο" ήταν η προσωρινή διακοπή χρηματοδότησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένας διαχειριστικός έλεγχος. Καθώς το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, υποβάλλεται σε τακτικούς ελέγχους έτσι ώστε να εκταμιεύονται τα σχετικά κονδύλια. Ωστόσο, το πρόβλημα της ολοκλήρωσης των εργασιών έχει δύο όψεις: Από τη μία πλευρά το κτήριο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο ή τις αρχές Δεκεμβρίου, όμως για να λειτουργήσει το Μουσείο απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες που αφορούν τον εξοπλισμό του και την εγκατάσταση των σχετικών υποδομών (μηχανοργάνωση, προμήθεια υπολογιστών, τηλεφωνικού κέντρου, κ.λπ.). Στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τον εργολάβο προβλέπεται συμπληρωματική σύμβαση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, όμως είναι ασαφές ακόμη εάν το υπουργείο θα προχωρήσει στην υπογραφή της. Η άλλη, πιο χρονοβόρα εναλλακτική λύση θα είναι η ένταξη των συμπληρωματικών εργασιών ως νέο έργο στο ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει προκήρυξη νέων διαγωνισμών με αναπόφευκτη καθυστέρηση.

Ούτως ή άλλως η "στόχευση" από την πλευρά της κυβέρνησης είναι το νέο Μουσείο να έχει ουσιαστική "συμμετοχή" κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο