Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Ημερολόγιο απελευθέρωσης με εικόνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ημερολόγιο απελευθέρωσης με εικόνες

Ένα διαφορετικό ημερολόγιο, ημερολόγιο αγώνα για την "απελευθέρωση του νου" αποτελούν τα σχέδια του Κωνσταντίνου Καταγά που συγκροτούν την έκθεση Άρρητοι πλόες, η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 23 Ιουλίου.

Πρόκειται για σχέδια με μελάνη τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της προσπάθειας αποκατάστασης της ατελούς σπαστικής παραπληγίας από την οποία πάσχει ο καλλιτέχνης.

Έτσι, μέσα από αυτές τις οιονεί ημερολογιακές καταγραφές, ο Κωνσταντίνος Καταγάς μεταφέρει στον θεατή την ψυχική και νοητική ένταση που τον διαπερνά στην προσπάθειά του να δαμάσει το νου προς όφελος της αργής βελτίωσης της υγείας του, μέσω των προγραμμάτων θεραπείας και κυρίως μέσω της διαμονής του στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης χαρακτηριστικά: "Κι έτσι, χωρίς να το καταλάβω καν, βρέθηκα ανάμεσα σε συντρόφους στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης. Θάλαμοι, γραφεία, γυμναστήριο, αίθουσες θεραπείας... ήταν ο νέος περιορισμένος πλέον κόσμος μου. Ένας κόσμος που ευτυχώς επέτρεψε στο μυαλό μου να δραπετεύει και στο χέρι μου να καταγράφει".

Ο Κ. Καταγάς εργάζεται ως δασολόγος στη Σύρο. Υπήρξε δημιουργός του καλλιτεχνικού γραφείου animastudios, ενώ το 2005 έλαβε τιμητική διάκριση ΕΒΓΕ για web design. Το 1991 και το 1992 εξέθεσε λάδια σε καμβά στη Μύκονο και τη Σύρο. Από τον Οκτώβρη 2011 νοσηλεύεται στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και από τον Νοέμβριο 2012 παρουσίασε σε δύο εκθέσεις σχέδιά του που δημιουργήθηκαν στο ίδρυμα. Παράλληλα, φέτος τον Γενάρη εκδίδει το κόμικ Η αποκατάσταση είναι ένα είδος... ζωής - Το ζω αυτό ή το ονειρεύομαι;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL