Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Συλλογικότητα και πολυχρωμίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συλλογικότητα και πολυχρωμίες

Η εικαστική ομάδα Reperaz, συνεχίζοντας τις δράσεις για την προβολή και την προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας, πραγματοποιεί το 5ο Reperaz Τέχνης και Αντικειμένων που εγκαινιάζεται απόψε στις 7 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί έως και τη Δευτέρα, 30 του μηνός, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο, όπου θα εκτίθενται ζωγραφικά έργα, φωτογραφία, κεραμική, χειροποίητα κοσμήματα και γυάλινα αντικείμενα, καθώς και πολλές άλλες πρωτότυπες δημιουργίες.

Η έκθεση αποτελεί τη βάση και συνάμα την αφορμή για ένα τριήμερο πολιτιστικό δρώμενο, όπου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δωρεάν εργαστήρια εκμάθησης δεξιοτήτων για μικρούς και μεγάλους, όπως ζωγραφική σε βότσαλα και εργαστήριο κατασκευής γυάλινου ψηφιδωτού.

Βασικός στόχος των δράσεων της ομάδας Reperaz, ο οποίος προκύπτει σαν πρώτιστη ανάγκη της εποχής μας, είναι η ενίσχυση της συλλογικότητας και ταυτόχρονα της προσωπικής και δημιουργικής ανάπτυξης του καθενός. Οι μπογιές που αναμειγνύονται, οι πολύχρωμες αντανακλάσεις του γυαλιού, τα μέταλλα που λιώνουν, οι κλωστές και οι βελόνες, τα χαρτιά και τα μελάνια και ένα σωρό υλικά που κόβονται και ράβονται, θερμαίνονται και παγώνουν, σκίζονται και καρφώνονται, αλλά πάνω απ' όλα μεταμορφώνονται, ξεδιπλώνουν ιστορίες και σχηματίζουν μορφές τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που όμως είναι και κοντά, συνδέονται και αλληλεπιδρούν. Με τον ίδιο τρόπο και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες επικοινωνούν και συνδιαλέγονται ο ένας με τον άλλον αλλά και με τον κόσμο που τους επισκέπτεται.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν εργαστήριο ζωγραφικής σε βότσαλα για ενήλικες και παιδιά (6 μ.μ.-7 μ.μ.), εργαστήριο ψηφιδωτού με γυαλί για ενήλικες (7 μ.μ.-8 μ.μ.) και συναυλία των Los Tre
(9 μ.μ.), ενώ την Κυριακή θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση για παιδιά "Το μαύρο ψαράκι" (6 μ.μ.-7 μ.μ).

Οι θέσεις στα εργαστήρια είναι περιορισμένες. Προσέλευση 30 λεπτά νωρίτερα, με σειρά προτεραιότητας.

Ιnfo:

28-29-30 Ιουνίου 2013

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL