Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βραβείο Καζαντζάκη για εικαστικές δημιουργίες

Πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες από τον χώρο των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών θα διαγωνιστούν για το Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο θα απονεμηθεί τον Οκτώβριο 2016 στην Αθήνα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η πρόσφατη Παγκόσμια Συνέλευση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων...

Πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες από τον χώρο των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών θα διαγωνιστούν για το Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο θα απονεμηθεί τον Οκτώβριο 2016 στην Αθήνα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η πρόσφατη Παγκόσμια Συνέλευση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη που έγινε στη Μελβούρνη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, αποφασίστηκε η συγκέντρωση και δημοσίευση του συνόλου της αλληλογραφίας που ο Κρητικός συγγραφέας διατηρούσε με την οικογένειά του, τους φίλους του και διάφορους συγγραφείς και ανθρώπους των γραμμάτων. Η ΔΕΦΝΚ επισημαίνει την ανάγκη να συγκροτηθεί διεθνής επιτροπή η οποία να αναλάβει τη συγκέντρωση των επιστολών, την ταξινόμησή τους και τη δημοσίευσή τους με αξιόλογες εισαγωγές.

Παράλληλα, από τη συνέλευση εξελέγη νέα συντονιστική επιτροπή από 54 μέλη, ενώ επίσης ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη οι Βασίλης Βασιλικός, Μιχάλης Σταφυλάς, Κατρίν Βελισσάρη, Ποτίτσα Γρηγοράκου, Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Νίκη Σταύρου και ο συνεργάτης του Νέλσον Μαντέλα Γιώργος Μπίζος.

Τέλος, στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση της ΔΕΦΝΚ στην Παλαιστίνη, χάρη στον διευθυντή του εκεί Γαλλικού Ινστιτούτου. Ο πρόεδρος της Εταιρείας Γιώργος Στασινάκης θα παρουσιάσει το έργο του Καζαντζάκη, τη σκέψη του και τους δεσμούς του με τη Γαλλία και τον αραβικό κόσμο, ενώ την επομένη θα μιλήσει για τον Καζαντζάκη στον Σύλλογο Ελληνίδων της Παλαιστίνης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις