Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ CAMP / Νέοι καλλιτέχνες για τη Διεθνή Αμνηστία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ CAMP / Νέοι καλλιτέχνες για τη Διεθνή Αμνηστία

Η βία, η φτώχεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν τα θέματα ενός "εικαστικού διαλόγου" ανάμεσα σε νέους καλλιτέχνες, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση Art for Amnesty, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Αμνηστίας.

Έχοντας ως πηγή έμπνευσής τους τις παγκόσμιες εκστρατείες της οργάνωσης, 37 φοιτητές της ΑΣΚΤ παρουσιάζουν 55 έργα ζωγραφικής, κολάζ, ανάγλυφα ή χαρακτικά, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται ζητήματα όπως τα δικαιώματα των Ρομά, των γυναικών, των ομοφυλόφιλων, η μετανάστευση, το πρόβλημα της φτώχειας, της κρατικής βίας ή των αντιρρησιών συνείδησης. Μέσα από αυτά, άλλοτε περιγραφικά, άλλοτε υπαινικτικά και άλλοτε αφαιρετικά, οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν πολύπλευρα το ευρύτερο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των παραβιάσεών τους.

Η διοργάνωση Art for Amnesty πραγματοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου από τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία συνεργάζεται με καλλιτέχνες ώστε να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω του πολιτισμού και στη χώρα μας πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα CAMP (Ευπόλιδος 4 και Απελλού, πλ. Κοτζιά) στις 7.00 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Τα έργα των φοιτητών θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης, ενώ δώδεκα από αυτά κοσμούν το ημερολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας για το 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL