Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

«Αρμάος, Πορταλάκη. Πορεία για Δύο. Γεωμετρία-Αφαίρεση-Τέχνη», είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης σε επιμέλεια του Ελευθέριου Οικονόμου, έως και τις 15 Μαρτίου. Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα της μακρόχρονης πορείας των δύο καλλιτεχνών. Τα γλυπτά του Μάρκου Αρμάου και τα ζωγραφικά έργα της Σοφίας Πορταλάκη "ζευγαρώνουν" μεταξύ τους, όπως οι ίδιοι στον κοινό τους βίο, συγκροτώντας ένα μικρό σύμπαν γεμάτο αρμονία και παλμό, όπως σημειώνει ο επιμελητής.

«Αταξίες» είναι ο τίτλος της πρώτης ατομικής έκθεσης της Δέσποινας Θεοδωρίδου που εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο παλαιοπωλείο «Μαρτίνος», Πινδάρου 24, στο Κολωνάκι. Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρα σχέδια σε χαρτί, με μεικτή τεχνική και ιδιαίτερη έμφαση στην υφή. Έως 29 Φεβρουαρίου.

Η νέα δουλειά της Βούλας Γουνελά με τίτλο "Ραφές στον χρόνο" εγκαινιάζεται την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στην γκαλερί «7», Σόλωνος 20, και με διάρκεια έως 22 Φεβρουαρίου.

Η θρυλική ανεξάρτητη ιαπωνική ταινία επιστημονικής φαντασίας "Tetsuo" του Shinya Tsukamoto προβάλλεται στην γκαλερί Citronne, Πατριάρχου Ιωακείμ 19, στον 4ο όροφο, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. Την ταινία, που προβάλλεται με αφορμή την έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, θα προλογίσουν ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και ο επιμελητής της έκθεσης Θεόφιλος Τραμπούλης. Η διάρκεια της έκθεσης είναι 67' και η είσοδος ελεύθερη.

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Πορτρέτα στο μετρό» της ζωγράφου, αγιογράφου και συντηρήτριας έργων τέχνης Αφροδίτης Πατίκα παρουσιάζεται σε επιμέλεια του ζωγράφου Δημήτρη Αστερίου, στο ΦΟΥΑΡ, Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου, στο Μοναστηράκι, έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Το βιβλίο του Γιώργου Λαζόγκα «Το τυχαίο ως μέθοδος» παρουσιάζεται αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ - HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη. Ομιλητές είναι η Συραγώ Τσιάρα, αν. διευθύντρια του MOMus - Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL