Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

Ένα προσωπικό οδοιπορικό σε έναν κόσμο “μαγικό” με κυρίαρχες τις επιρροές της από το Κάιρο, ξεδιπλώνει η Ελληνο-Αιγύπτια Farida El Gazzar, στην ατομική της έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο στις 8 μ.μ. στην γκαλερί Kalfayan της οδού Χάρητος 11, στο Κολωνάκι. Γεννημένη στην Αλεξάνδρεια και αντλώντας έμπνευση από την Αίγυπτο και από εικαστικούς όπως οι David Hockney, Thomas Demand και Karen Kilimnik, από χειρόγραφα, βυζαντινές εικόνες, την αραβική λογοτεχνία αλλά και την ποίηση του Καβάφη, η El Gazzar ωθείται σε αυτήν την έκθεση από μια βαθιά εσωτερική ανάγκη να σκιαγραφήσει στιγμές περισυλλογής μέσα από νυχτερινά τοπία κήπων με οργιώδη βλάστηση. Έως και την 1η Φεβρουαρίου.

Η ετήσια χριστουγεννιάτικη έκθεση «Μαγευτικές Πινελιές» συνεχίζεται έως και τις 12 Ιανουαρίου στην γκαλερί Σκουφά. Ο θεματικός πυρήνας της έκθεσης αντλεί έμπνευση από τη φύση και τη συμβολική δύναμη της αναγέννησης, τις παιδικές αναμνήσεις, το συναίσθημα της προσφοράς και αλληλεγγύης, την παράδοση και τη μνήμη, καθώς και την ένταση του χρώματος. Σκουφά 4, Κολωνάκι.

Η επετειακή έκθεση της ΕΥΔΑΠ για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την κατασκευή του φράγματος και της τεχνητής λίμνης του Μαραθώνα με τίτλο «Η μεγάλη πρόκληση - 90 χρόνια Φράγμα Μαραθώνα» και επιμέλεια Ερατώς Κουτσουδάκη συνεχίζεται έως τις 7 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το πλαίσιο και το περιεχόμενο της έκθεσης δίνουν τα τεκμήρια που βγαίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, όπως αυθεντικά τοπογραφικά και μηχανολογικά σχέδια, αναμνηστικές φωτογραφίες Ελλήνων εργατών και Αμερικανών μηχανικών, νοσηλευτικό υλικό για εργατικά ατυχήματα από το νοσοκομείο του οικισμού που χτίστηκε στο πολυπληθές εργοτάξιο, εργαλεία συνεργείων, ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο ξυπόλητων γυναικών που σπάνε πέτρες για τη λιθοκατασκευή του φράγματος, ένα βιβλίο επισκεπτών του έργου που λειτουργούσε και ως αξιοθέατο της εποχής, έως κι ένα ολιγόλεπτο κινηματογραφικό φιλμ του 1933 από την επίσκεψη πολεοδόμων και αρχιτεκτόνων στο φράγμα του Μαραθώνα.

Συνεχίζεται έως τις 22 Δεκεμβρίου η έκθεση «Μια πασχαλίτσα στο ‘Μπάγκειο’», εικαστική παρέμβαση με έργα μεταλλοτεχνίας της Καίτης Χόρτη, στο Ξενοδοχείο Μπάγκειο στην Ομόνοια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL