Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Τέχνη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέχνη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Έντεκα δημοφιλείς διεθνείς καλλιτέχνες προσφέρουν έργα τους στη Διεθνή Αμνηστία δημιουργώντας μ' αυτόν τον τρόπο μια πρωτότυπη και περιορισμένη σε αριθμό συλλογή έργων τέχνης που έχουν ως σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συλλογή Art 19 - Box One περιλαμβάνει δέκα εκτυπώσεις έργων τέχνης, περιορισμένης έκδοσης, των καλλιτεχνών Gerhard Richter, Ayse Erkmen, Shilpa Gupta, Ilya και Emilia Kabakov, William Kentridge, Shirin Neshat, Yoko Ono, Chiharu Shiota, Kiki Smith και Rosemarie Trocke.

Οι καλλιτέχνες για να στηρίξουν τη Διεθνή Αμνηστία αφιλοκερδώς δημιούργησαν τα έργα τους, που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Βερολίνο στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ανατυπώσεις των έργων θα παρουσιαστούν επίσης σε εκθέσεις που γίνουν σε χώρες όπως η Τσεχία, η Ελβετία και η Γαλλία. Στην Ελλάδα η πώληση των συλλογών θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Εκατό αντίγραφα των δέκα ανατυπώσεων θα συσκευαστούν σε κατά παραγγελία κουτιά από λινό περιτύλιγμα και θα πουληθούν σε λάτρεις της τέχνης και υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας ανά τον κόσμο με ένα ποσοστό των εισπράξεων να πηγαίνει στον οργανισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Διεθνής Αμνηστία εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζεται ενεργά από την καλλιτεχνική κοινότητα σε όλον τον κόσμο για τις εκστρατείες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διεξάγει» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Kumi Naidoo, προσθέτοντας πως «η εντυπωσιακή λίστα των καλλιτεχνών που συνενώνονται στο πρότζεκτ Art 19 είναι μια απόδειξη της αδιάκοπης υποστήριξής τους στον σκοπό μας και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη το κίνημά μας να είναι δυνατό, ορατό και να έχει φωνή. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση αυτών των έργων τέχνης θα συνεισφέρουν στο ζωτικής σημασίας έργο της Διεθνούς Αμνηστίας. Είμαστε ευγνώμονες στους καλλιτέχνες που χρησιμοποίησαν την τεράστια δημιουργικότητά τους για να υποστηρίξουν ουσιαστικά το έργο μας» κατέληξε ο K. Naidoo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL