Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αίθουσες Τέχνης

  Η περιοδική έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τίτλο «Δεινοθήρια και σεκόιες από το απολιθωμένο δάσος Λέσβου: δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο» θα παρουσιαστεί...

 

Η περιοδική έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τίτλο «Δεινοθήρια και σεκόιες από το απολιθωμένο δάσος Λέσβου: δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο» θα παρουσιαστεί από 25 Νοεμβρίου έως 3 Μαΐου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας 19 έως 18,4 εκατομμυρίων ετών. Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά και εντυπωσιακά απολιθώματα από τις πρόσφατες ανασκαφές στο απολιθωμένο δάσος Λέσβου, καθώς και πληροφορίες για τα φυτά και τα ζώα που έζησαν στο νησί πριν από 19 εκατομμύρια χρόνια.

Η πρώτη μονογραφική έκθεση της Lynda Benglis με τίτλο «In the Realm of the Senses» παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από αύριο έως και τις 15 Μαρτίου, υπό την επιμέλεια του David Anfam, και διοργανώνεται από το ΝΕΟΝ με είσοδο ελεύθερη.

Ο Χριστόφορος Αντωνιάδης παρουσιάζει τη solo performance «My Dear Andy», στο Booze Cooperativa, 26 - 28/11, 3 -5/12 και 10-12/12 στις 9.15 μ.μ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Έκδοσις ανασυγκροτήσεως: Μεταπολεμικές σειρές ελληνικών γραμματοσήμων για την ανάπτυξη», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει εργαστήρι χαρακτικής, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 5 έως 8 ετών, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου (ώρες 5 μ.μ. - 7 μ.μ.), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος στον Ταύρο. Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Για την εγγραφή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 2103418011, Δευτ. - Παρ. 9 π.μ. - 5 μ.μ.).

Μια νέα σειρά συζητήσεων οργανώνει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την περιοδική έκθεση «e-πληρωμές: ένας οδικός χάρτης» που εστιάσουν στις ψηφιακές τεχνολογίες και στο πώς μετασχηματίζουν τη Δημόσια Διοίκηση, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την οικονομία γενικότερα. Ο Γιάννης Παλαιολόγος θα συνομιλήσει με διακεκριμένους Έλληνες από τον χώρο της πολιτικής, την ακαδημαϊκή κοινότητα και το επιχειρείν. Πρώτος προσκεκλημένος, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 18:00, θα είναι ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με θέμα συζήτησης «Ψηφιακές τεχνολογίες και Δημόσια Διοίκηση». Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook: https://www.facebook.com/BoGMuseum. Αμερικής 3.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις