Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Yes we can-nabis

Παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για την κάνναβη - Διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον πολυχώρο Σπούτνικ σήμερα και την Κυριακή

Με δυναμικό και συγκροτημένο τρόπο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο για την κάνναβη, διοργανώνοντας σήμερα Σάββατο στις 13.00 και αύριο στον πολυχώρο Σπούτνικ της πλατείας Αυδή (Κεραμεικού 46 & Μυλλέρου - Μεταξουργείο) τη διημερίδα "Yes we can-nabis".

"Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της τα ζητήματα της απαγόρευσης, καθώς και των πολλαπλών χρήσεων της κάνναβης, επιδιώκοντας πάντοτε να τροφοδοτεί τον δημόσιο διάλογο και να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης", αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της. Η διημερίδα θα περιλαμβάνει συζητήσεις για τη βιομηχανική, τη φαρμακευτική και την ευφορική κάνναβη, έκθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης, προβολές και άλλες ενημερωτικές δράσεις. Στις επιμέρους συζητήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τα αρμόδια υπουργεία, φορείς θεραπείας και απεξάρτησης, συλλογικότητες που ασχολούνται με τα αντίστοιχα πεδία, καθώς και εκπρόσωποι ποικίλων επιστημονικών κλάδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Στις 15.00 θα προβληθούν οι ταινίες "Reefer Madness" και "The Scientist". Στις 19.00 θα διεξαχθεί εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος της βιομηχανικής κάνναβης στο νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης" με ομιλητές την υπουργό Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου, τον παραγωγό και μεταποιητή βιομηχανικής κάνναβης Β. Ματράκα και τον γεωπόνο Δ. Γερονίκο. Παρεμβαίνουν: Στ. Γιαννακίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Ματράκα, διαιτολόγος - διατροφολόγος, Σ. Κανδύλας, μέλος της KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ και η Μ. Κωλέτση, υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας της Hemp Oil.

Την Κυριακή 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Το δικαίωμα στο φάρμακο και η αξιοπρεπής πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία". Μιλούν οι Α. Ξανθός, υπουργός Υγείας, Κ. Σύρος, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης, Γ. Οικονομόπουλος, νευρολόγος - ψυχίατρος, Jacqueline Poitras, πρόεδρος του συλλόγου Μαμάδες για την Κάνναβη. Παρεμβαίνουν οι Γ. Πάλλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Jacopo Paolini, συνιδρυτής της Enecta Nature's Nectars και η Β. Πρασσά, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Philocanna και καλλιεργήτρια φαρμακευτικής κάνναβης στο Humboldt California.

Στις 19.00 είναι προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα "Η απαγόρευση του 'δαίμονα' και ο δαίμονας της απαγόρευσης: μια συζήτηση για την ψυχαγωγική κάνναβη". Ομιλητές, Στ. Κούλογλου, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Μ. Μπαλαούρας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Θεοδωρόπουλος, Ηλιόσποροι - Δίκτυο για την Κοινωνική και Πολιτική Οικολογία. Παρεμβαίνουν: Μ. Γιαννακάκη, γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ν. Παρασκευόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - καθηγητής Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ, Β. Γκιτάκος, διευθυντής ΚΕΘΕΑ, Δ. Φωτόπουλος, αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και ψυχίατρος - 18 Άνω.

Σε όλη τη διάρκεια της διημερίδας θα φιλοξενείται στον χώρο έκθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο