Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Φεστιβάλ κόμικς και ποπ κουλτούρας για μικρούς και μεγάλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ κόμικς και ποπ κουλτούρας για μικρούς και μεγάλους

Τι κοινό έχουν ο Σούπερμαν, ο Σπάιντερμαν, ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ αλλά και ο Darth Vader; Εκτός του ότι όλοι έχουν γίνει ταινίες και αποτελούν ήρωες σε κόμικς, ένωσαν τις δυνάμεις τους, όχι σε κάποιο μακρινό γαλαξία αλλά στο διήμερο φεστιβάλ «AthensCon 2017» που πραγματοποιήθηκε στις 2/12-3/12 στο κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου (Ταε κβο Ντο).

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους, στην πραγματικότητα χωρίς να τίθεται το παραμικρό όριο ηλικίας, καθώς αυτό που συνέδεε όλους ήταν η αγάπη για τα κόμικς και γενικότερα την ποπ κουλτούρα.

Απεριόριστη γκάμα επιλογών για τους λάτρεις των κόμικς, καταξιωμένοι σκιτσογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, video games, επιτραπέζια παιχνίδια, «δωμάτια απόδρασης», καθώς επίσης κι ομιλίες και εργαστήρια, συνέθεταν το σκηνικό που στήθηκε για δύο μέρες στο γήπεδο του Ταε κβο Ντο. Ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο φεστιβάλ οι Cosplayers, οι επισκέπτες δηλαδή που είχαν φορέσει το κοστούμι τους ενσαρκώνοντας τους αγαπημένους τους χαρακτήρες.

Οι Cosplayers κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα βλέμματα όσων βρίσκονταν στον χώρο, δίνοντας το δικό τους στίγμα σε αυτή τη «γιορτή» αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων. Μάλιστα οι διοργανωτές είχαν εξασφαλίσει να υπάρχει στο στάδιο ειδικός χώρος ώστε να μπορούν να αλλάζουν με την άνεσή τους.

Μινιατούρες από υπερ-ήρωες, ρετρό υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια με κερματοδέκτη (arcade machines), σκίτσα κι αφίσες, κοσμούσαν το χώρο και τα διάφορα περίπτερα που είχαν εγκατασταθεί.

Για το «AthensCon» μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδρέας Πεφάνης, ένας από τους βασικούς διοργανωτές του, τονίζοντας ότι «ναι μεν ο πυρήνας των διοργανωτών είναι πολύ μικρός, ωστόσο έχουμε τη μεγάλη βοήθεια των συνεργαζόμενων εταιρειών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των 129, για φέτος, εθελοντών μας».

«Κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών μας αυξάνεται κι όλο αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι κάθε φορά βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι για να μαθευτεί αυτή η εκδήλωση κι ιδιαίτερα ο Πέτρος Πολυχρονίδης που είναι συνδιοργανωτής μας», υπογράμμισε ο κ. Πεφάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL