Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τραγουδούν για την Ηριάννα

Συναυλία αλληλεγγύης στο Πάρκο Γουδή την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή, τους στίχους και τη μουσική τους σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης "Για την Ηριάννα", την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Γουδή. Τραγουδούν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Νατάσα Μποφίλιου, οι V.I.C., ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Σπύρος Γραμμένος και οι Social Waste.

"Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στο παράλογο. Για το δίκαιο. Για την Ηριάννα. Θα μπορούσες να ήσουν ΕΣΥ!" σημειώνουν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία, η οποία έρχεται να υπενθυμίσει μια ιστορία παραλογισμού και παράλληλα να επαναφέρει στο προσκήνιο τον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα της τέχνης. Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η Ηριάννα καταδικάστηκε την 1η Ιουνίου σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση τον τρομονόμο 187Α. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται έγκλειστη χωρίς κανένα στοιχείο και, το πιο σημαντικό, χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα. Μια κατάφωρη αδικία που, αν περάσει σήμερα, αύριο θα έχουμε χτίσει τις δικές μας φυλακές.

Όπως είναι γνωστό, η 29χρονη υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε με μόνο στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA, το οποίο αμφισβητείται ακόμα και από πανεπιστημιακό καθηγητή της Ιατροδικαστικής της ΕΛ.ΑΣ.! Έκτοτε παραμένει έγκλειστη, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη απόφαση. Με τη συγκεκριμένη συναυλία το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω του μοναδικού όπλου που διαθέτουν οι καλλιτέχνες, τα τραγούδια τους.

Την ημέρα της συναυλίας, στο πάρκο Γουδή, οι πόρτες ανοίγουν στις 7 μ.μ., ενώ το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης κοστίζει 5 ευρώ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μέρα γιορτής

Έπειτα από σχεδόν έξι μήνες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης επειδή είχαν περάσει κατά λάθος λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Για...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο