Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Οι "Επτά επί Θήβας" από το ΚΘΒΕ στη Λευκάδα

Οι "Επτά επί Θήβας" από το ΚΘΒΕ στη Λευκάδα

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους και αφού άνοιξε με επιτυχία την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Σήμερα η παράσταση φτάνει στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ - Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, o Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη, ενώ έχουν μαζί τους ένα 14μελή χορό ηθοποιών.

Τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού Μουσείου

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Η Σκιάθος» και την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου διοργανώνουν στον εκθεσιακό χώρο της Μονής έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2017.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους μέσα από τα έντυπα, εικονογραφημένα, προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων του 18ου και του 19ου αιώνα, τους ταξιδιωτικούς οδηγούς της εποχής δηλαδή, οι οποίοι απευθύνονται στους ορθόδοξους χριστιανούς και παρέχουν πληροφορίες για τους σταθμούς του επίγειου βίου και του πάθους του Χριστού.

Ο Βιμ Μέρτενς στο Ηρώδειο

Ο σπουδαίος Βέλγος συνθέτης Βιμ Μέρτενς επιστρέφει στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία σήμερα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Μέρτενς θα παρουσιάσει τη σύνθεση «Dust of Truths», που αποτελεί το τελευταίο μέρος του μουσικού τριπτύχου “Cran aux Oeufs” (2015-2016), το οποίο το έχει εμπνευστεί από την χώρα μας και τη μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο, πριν από τρία χρόνια, στο μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας στο Ηρώδειο, το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: «Earmarked», «Often a bird», «Struggle for pleasure», «Maximizing the Audience», «The belly», «No testament», «Close Cover» και πολλά άλλα.

Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά

Στις 7.30 το απόγευμα, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί συγκεντρώνονται και τραγουδάνε για πρώτη φορά μαζί ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας τριάντα λεπτών με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και με τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην Κόρινθο

Ραντεβού στις 9 μ.μ. δίνει ο Φοίβος Δεληβοριάς στην παραλία Ιερατικής στην Κόρινθο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτιστικές Διαδρομές-Καλοκαίρι 2017» που διοργανώνει το ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων. Ελεύθερη είσοδος.

El Greco στον δημοτικό κινηματογράφο Κήπος

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ και την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων παρουσιάζουν την Δευτέρα 31 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος την ταινία του Λευτέρη Χαρωνίτη, «El Greco - Προσωπογραφίες». Είσοδος ελεύθερη.

To El Sistema Europe στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Την Τρίτη, 1η Αυγούστου, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φιλοξενεί στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού την ξεχωριστή Νεανική Ορχήστρα Sistema Europe (Sistema Europe Youth Orchestra - SEYO). Η Νεανική Ορχήστρα Sistema Europe αποτελείται από 343 νεαρούς μουσικούς, ηλικίας 10-26 ετών, και 30 δασκάλους μουσικής από 16 χώρες που εφαρμόζουν ήδη τα προγράμματα της Sistema με στόχο την «κοινωνική ένταξη μέσω της μουσικής». Τα μέλη της SEYO θα έρθουν φέτος στην Αθήνα για να συναντήσουν την πολυπολιτισμική χορωδία και ορχήστρα του El Sistema Greece.

Sssh! Silent Movies στο BIOS

Το ψυχολογικό θρίλερ Possession (1981) του Andrzej Zulawski προβάλλεται στο πλαίσιο των προβολών ταινιών "Sssh! Silent Movies" στην ταράτσα του BIOS. Ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Τζαζ από τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

To Christos Rafalides Trio θα παρουσιάσει τη νέα του δουλειά “Near & Dear” στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στις 9 μ.μ.

«Songs for a blue cloud» στην Καβάλα

Η Μικρή Άρκτος και το 60ό Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζουν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, Φάρος την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην συναυλία «Songs for a blue cloud», στις 9 μ.μ.

Stand up comedy στη Θεσσαλονίκη

Το Θέατρο Coronet παρουσιάζει δύο αγαπημένους stand up comedians, τον Διονύση Ατζαράκη και τον Θωμά Ζάμπρα, στη stand up comedy «Cineλθετε» στο Θέατρο Κήπου στις 9.15 μ.μ.

"Προσωπικό" των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη

Η Μικρή Άρκτος και το 60ό Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζουν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, Φάρος τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη στη συναυλία «Προσωπικό», στις 9 μ.μ.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στον «Κύκλο Κυκλάδων»

Συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την μπάντα του Ευγενείς αλήτες στο πλαίσιο του "Κύκλου των Κυκλάδων" στην Πάρο. Αύριο Παρασκευή, η συναυλία θα ταξιδέψει στη Σαντορίνη και την Κυριακή στη Νάξο.

“Μήδεια” του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών σε μια καλλιτεχνική σύμπραξη του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τραγωδίες του Ευριπίδη, τη “Μήδεια”. Ένα έργο για την ερωτική εκδίκηση και τα όρια που ξεπερνάει ο άνθρωπος για τον έρωτα.

Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Χάρης Φραγκούλης ερμηνεύει τον Ιάσωνα, ενώ τον θίασο συμπληρώνουν οι Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Κάλμπαρη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου και χορός. Επί σκηνής θα βρίσκονται και τέσσερις μουσικοί, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος που υπογράφει τη μουσική της παράστασης. Σήμερα και αύριο, στις 9 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Πολιτιστικός περίπατος «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο

Με έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, στις 5 Αυγούστου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 6 μ.μ., με προσκεκλημένους για μικρές εισηγήσεις τους: Λ. Κονιόρδου, υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σ. Φάμελλο, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Α. Παπαδημητρίου, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.

Ο περίπατος, διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου, θα ξεκινήσει στις 6.45 μ.μ. ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών. Στη διάρκειά του δρώμενα - έκπληξη από την τοπική κοινωνία θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές!

Ελένη Βιτάλη και Νίκος Ζιώγαλας στον Ωρωπό

Η Ελένη Βιτάλη με τον Νίκο Ζιωγάλα εμφανίζονται σήμερα στο δεύτερο Oropos Summer Fest 2017: Με “γυναικεία σφραγίδα”. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30 μ.μ. Έναρξη στις 10 μ.μ. Μαζί τους οι εξαίρετοι μουσικοί Σταύρος Καβαλιεράστος (μπάσο), Μανώλης Τόμπρος (τύμπανα), Κώστας Γκίτσης (πιάνο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρες) και οι κορυφαίοι σολίστες: Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και Θανάσης Βασιλάς στο μπουζούκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL