Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας, 7-12 Ιουλίου, στη Ρόδο

«Ρεκόρ συμμετοχής συνέδρων και φέτος»

Το 29ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας, με θέμα: «Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία των Ελλήνων (Από τους προσωκρατικούς μέχρι και τους νεοπλατωνικούς)», διοργανώνουν από 7-12 Ιουλίου η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τομἐας Φιλοσοφἰας του ΕΚΠΑ,η Σχολή των Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

Ειδικότερα, η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, στην πόλη της Ρόδου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Mediterranean. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη έναρξη την 19.00 το βράδυ στο ίδιο μέρος.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την Εποπτεία Διεθνούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Βουλἠς των Ελλήνων.

Στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας κάνει λόγο για «ρεκόρ συμμετοχής συνέδρων και φέτος», ο αριθμός των οποίων φθάνει τους 130 και θα είναι από πολλά μέρη του κόσμου, όπως: Αμερική, Καναδά, Ρωσία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Αφρική, Φιλιππίνες, Τατζικιστάν, Ινδία Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελλάδα κ.α.

Μεταξύ συμμετεχόντων περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της επιστήμης της φιλοσοφίας, που διδάσκουν στο εξωτερικό και είναι μέλη της FISP, όπως ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Ευαγγελίου από το Towson University των Η.Π.Α., ο Καθηγητής Ιωάννης Πουλάκος από το Department of Communication, University of Pittsburg, USA, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Hong-Bin Lim από το Korea University, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Τhomas Robinson από το University of Toronto, Canada. κ.α. σπουδαίοι επιστήμονες.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας πραγματοποίησε στην πόλη της Ρόδο άλλα δύο Διεθνή Φιλοσοφικά Συνέδρια, το 1992 και το 2001 και ότι ορισμένοι Σὐνεδροι του παρόντος Συνεδρίου είναι Επίτιμοι Δημότες του Δήμου της Ρόδου και του Δήμου της Λίνδου.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας το Συνέδριο Φιλοσοφίας «αποσκοπεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα και πλαίσιο έρευνας για την ηθική και πολιτική των Ελλήνων, σε συνάρτηση με τα κρίσιμα και καίρια θέματα της ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας, κατά τον εικοστό πρώτο αιώνα».

Οι κύριες θεματικές ενότητες του Συνεδρίου :

Ι.ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ

ΙΙ. Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

IIΙ. Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

IV. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

(Ηθική και πολιτική φιλοσοφία, λογική, οντολογία, μεταφυσική και γνωσιοθεωρία)

  1. H ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΠΛΑΤΩΝΙΚΩΝ

Παράλληλες δραστηριότητες του 29ου Συνεδρίου στη Ρόδο:

-Κυριακή, 09/07/2017 και ώρα 20:00 μ.μ., εκτός των Επιστημονικών Συνεδριάσεων, θα δοθεί , στο πλαίσιο του συνεδρίου, θεατρική παράσταση του έργου του Καθηγητή στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Γιάννη Πουλάκου με τον τίτλο «Συμπάσχοντες» ( Commiserators) προς τιμή των Συνέδρων .

-Τρίτη 11/07/2017 και ώρα 19:00 μ.μ., εκτός της πόλεως της Ρόδου, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν την Ακρόπολη της Λίνδου, όπου θα λάβει χώρα και ειδική Συνεδρία.

-Καθ' όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση φιλοσοφικού επιστημονικού βιβλίου με δημοσιεύματα της IAGP και με βιβλία των Συνέδρων.

Δείτε όλα τα σχόλια