Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκδήλωση από το Ίδρυμα της Βουλής για το έργο της Αμαλίας Φλέμινγκ

Στην εκδήλωση θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την αντιδικτατορική δράση της Αμαλίας Φλέμινγκ ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιώργος Ρωμαίος. Είσοδος ελεύθερη

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο της Αμαλίας Φλέμινγκ διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με αφορμή της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής επί της οδού Αμαλίας 22-24 (είσοδος από την οδό Σουρή) την Τρίτη 25 Απριλίου στις 18:30.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για την αντιδικτατορική δράση της Αμαλίας Φλέμινγκ ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιώργος Ρωμαίος.

Ο Γεράσιμος Νοταράς, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, θα μιλήσει για την Αμαλία Φλέμινγκ ως άνθρωπο και ως αγωνίστρια. Η κα Έλσα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Βασικής Βιολογικής Έρευνας «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», θα μιλήσει για την πορεία της Αμαλίας Φλέμινγκ ως υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοκρατίας.

Για το όνειρο της Αμαλίας Φλέμινγκ που έγινε πραγματικότητα, δηλαδή το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», θα μιλήσει ο κ. Μπάμπης Σαββάκης, MD PhD, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τ. πρόεδρος ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ».

Στην εκδήλωση συντονιστής θα είναι ο καθηγητής Παύλος Σούρλας, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής.

Δείτε όλα τα σχόλια