Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινά την Παρασκευή το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ κόμικς

Το Comicdom Con Athens φιλοξενεί για 12η χρονιά εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις, ανοικτές συζητήσεις με διεθνείς προσκεκλημένους (Μπενουά Σοκόλ, Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ μεταξύ άλλων), εργαστήρια, όλα με ελεύθερη είσοδο

Ανοίγει την αυλαία του την Παρασκευή το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ κόμικς Comicdom το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή δίνοντας τον δικό του παλμό με εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και υπαίθρια στους γύρω δρόμους.

Το Comicdom Con Athens φιλοξενεί για δωδέκατη χρονιά εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις, ανοικτές συζητήσεις με διεθνείς προσκεκλημένους (Μπενουά Σοκόλ, Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ μεταξύ άλλων), εργαστήρια, όλα με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διεθνής έκθεση του Φεστιβάλ, είναι αφιερωμένη στη ετήσια ανθολογία κόμικς The Best American Comics 2016, με έργα καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων Βορειοαμερικανών καλλιτεχνών.

Η έκθεση History Repeating(?) του 12ου Φεστιβάλ θέτει το δημοφιλές ερώτημα κατά πόσο επαναλαμβάνονται τα μοτίβα του παρελθόντος, ενώ στην επίσης επίκαιρη έκθεση The Art Of The Video Games, 16 Έλληνες δημιουργοί κόμικς δίνουν τις δικές τους εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από τα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια.

Στον διαγωνισμό Comicdom Cosplay, ήρωες από όλο το φάσμα της ποπ κουλτούρας ζωντανεύουν επί σκηνής, και ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων (7/4), ο προσκεκλημένος του 12ου Comicdom Con Athens Βέλγος δημιουργός κόμικς Μπενουά Σοκάλ (Benoit Sokal), δημιουργός του δημοφιλούς videogame Syberia, συζητά με θέμα « Από τα κόμικς στα βιντεοπαιχνίδια».

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια