Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο ποιητής Γιώργος Βέης στη "Σφίγγα" με την Λ. Νικολακοπούλου και την Α. Χριστακάκη

«Θα έγραφα ποίηση ακόμη και αν δεν ταξίδευα» εξομολογείται ο Γιώργος Βέης, ο οποίος υιοθετεί την άποψη του Πεσόα «ότι τα καλύτερα ταξίδια είναι εσωτερικά». Ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Unesco

Ο ποιητής Γιώργος Βέης, συνομιλεί με την στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χριστακάκη , την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην μουσική σκηνή «Σφίγγα» Κιάφας 13 στο Κέντρο της Αθήνας. Βραδιά ποίησης και μουσικής.

Ο ποιητής και πρέσβυς επί τιμή υπηρέτησε επί τριανταπέντε χρόνια τον διπλωματικό κλάδο και στις 5 ηπείρους. Νέα Υόρκη, Καμερούν, Πεκίνο, Μελβούρνη, Χονγκ Κονγκ, Ντόρντμουντ… μερικές από τις πόλεις που βρέθηκε. Ταξίδι και ποίηση. Γιατί οι άνθρωποι απανταχού είναι ίδιοι. «Η ποίηση είναι ο πρέσβυς, ο μεσάζων ανάμεσα στο φαντασιακό και το πραγματικό» δηλώνει ο ποιητής που εμφανίζεται στο χώρο της λογοτεχνίας το 1973, στα 18 του χρόνια.

«Θα έγραφα  ποίηση ακόμη και αν δεν ταξίδευα» εξομολογείται ο Γιώργος Βέης, ο οποίος υιοθετεί την άποψη του Πεσόα «ότι  τα καλύτερα ταξίδια είναι  εσωτερικά». Ήταν μόνιμος  αντιπρόσωπος της  Ελλάδας στην Unesco.

Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ στην «Σφίγγα».

Μετά την συζήτηση η Αργυρώ Καπαρού και ο Θοδωρής  Βουτσικάκης ερμηνεύουν  τραγούδια που επιλέγει η Λίνα Νικολακοπούλου. Guest η τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια