Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα"

Προβολή βίντεο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη και τον αγώνα της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τιμά το Μουσείο της Ακρόπολης τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, που συμπληρώνονται 24 χρόνια από τον θάνατό της, προβάλλει από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου το βίντεο «Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα», στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

Στο 23 λεπτών διάρκειας βίντεο, περιλαμβάνεται υλικό που παραχωρήθηκε από το “Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη”. Ο αγώνας της για τον επαναπατρισμό των μαρμάρων ήταν μεγάλος και γεμάτος εμπόδια. Κατάφερε όμως να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την κοινωνία και προσέθεσε έναν ακόμα λόγο για να μείνει στις μνήμες και στις καρδιές των ανθρώπων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης. Άλλωστε κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας είναι ανοιχτά για το κοινό τιμώντας την μνήμη της.

Δείτε όλα τα σχόλια