Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Ν. Καζαντζάκη

Ο δήμος Αθηναίων και πολιτιστικοί φορείς της πόλης τιμούν τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο δήμος Αθηναίων και πολιτιστικοί φορείς της πόλης τιμούν τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα με σειρά εκδηλώσεων, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί την εκδήλωση «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η ποίηση, η Οδύσσεια ή η πορεία ενός ελεύθερου ανθρώπου». Τη βραδιά παρουσιάζει ο Γιώργος Στασινάκης πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Αποσπάσματα του μεγάλου επικού ποιήματος των 33.333 στοίχων, διαβάζουν οι ηθοποιοί Anne-Lise Fritsch και Θανάσης Λέκκας υπό τις μελωδίες των Artefacts Ensemble και του κρητικού τραγουδιστή, Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.

Παράλληλα, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, από τις 3 έως τις 31 Μαρτίου 2017 θα φιλοξενείται έκθεση βιβλίων και χειρογράφων Νίκου Καζαντζάκη.

Τέλος, στις 4 Μαρτίου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στις 5 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένας ηθοποιός με μεγάλη διεθνή πορεία και αναγνωρισιμότητα, ο Γιώργος Χωραφάς, στήνει το Θεατρικό αναλόγιο στα Γαλλικά «Αναζητώντας τον Ζορμπά - Αποσπάσματα».

Δείτε όλα τα σχόλια