Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Η Αθήνα σε αποκριάτικους ρυθμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αθήνα σε αποκριάτικους ρυθμούς

Πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργανώνει σήμερα και αύριο, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, ο Δήμος της Αθήνας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα βρίσκεται στις 11 το πρωί στην Ακρόπολη και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα παίζει μουσική στην πλατεία Μοναστηρακίου από τη μία το μεσημέρι.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, στις 11 το πρωί αποκριάτικο περίπατο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Θα ακολουθήσει, στις 12.30 μ., ξενάγηση στο μουσείο και στην έκθεση με θέμα την παραδοσιακή Αποκριά.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο των Σεπολίων, επί της οδού Λαμπόβου 4, θα πραγματοποιηθεί, στις 12 το μεσημέρι, γιορτή για τα παιδιά με θεατρικά παιχνίδια και αποκριάτικους χορούς. Στις 4.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου 2), θα στηθεί το καρναβάλι της χαράς, με σερπαντίνες, κέφι και πολύ μουσική. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου. Στις 5 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου (Νορντάου 7) στήνεται ακόμη ένα καρναβάλι και αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά με μουσικά παιχνίδια, χορό και μάσκες που χορεύουν. Η γιορτή συνεχίζεται στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πετραλώνων.

Αύριο, Κυριακή, από τις 11 π.μ., στην Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, πρώην ΚΑΠΑΨ) θα ακουστούν αποκριάτικες ιστορίες και θα στηθεί εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας. Τίτλος της εκδήλωσης «Αρλεκίνοι, κολομπίνες, ρίξτε - πιάστε σερπαντίνες».

Στην Πλατεία Ηρώων, στου Ψυρρή, η αποκριά θα έχει περισσότερο παραδοσιακό χρώμα καθώς μετά τον αποκριάτικο περίπατο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ακολουθεί, στη 1.30 μ.μ. παρέλαση Κουδουνάτων της Νάξου, που θα κάνει τη διαδρομή Μιαούλη, Πλατεία Ηρώων, Αγίων Αναργύρων, Σαρρή, Ογύγγου, Λεπενιώτου, Αισώπου και Χριστοκοπίδου.

Οι λατινοαμερικάνικοι ρυθμοί θα κυριαρχήσουν, από τις 12.30 μ., στη συναυλία «Athens Big Band goes Latin» και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» θα πραγματοποιείται, από τις 12 μ., αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους με τίτλο “Ήμουνα και εγώ εκεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL