Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Πλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποχαιρετά το επετειακό 2016 (φέτος συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του) και υποδέχεται το 2017 με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το μουσείο αλλιώς και να μοιραστεί τη χαρά των ημερών, με νότες και χρώματα.

Περιηγήσεις στην περιοδική έκθεση «Οδύσσειες». Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 12:00.

Οι αρχαιολόγοι και επιμελητές της έκθεσης θα σας ταξιδέψουν στις θάλασσες της Μεσογείου, αναζητώντας το κοινό αποτύπωμα του ανθρώπου στους αιώνες και τους πολιτισμούς, μέσα από ιστορίες ανθρώπινες και ηρωικές, προσωπικές και συλλογικές Οδύσσειες. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση στις Πληροφορίες.

Συναυλία στην Αίθουσα του Βωμού: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 14:00.

Στη συναυλία για την υποδοχή του νέου έτους θα ερμηνευτούν έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Φράντς Σούμπερτ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Ελευθέριου Καλκάνη, Παναγιώτη Καρούσου και γνωστά επετειακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο, Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης, συνθέτης, αρχιμουσικός. Συμμετέχουν οι μουσικοί του Ωδείου Μάνδρας «Ε. Καλκάνης». Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου.

«Μουσική ξενάγηση»: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 και 13:00 για οικογένειες με παιδιά άνω των 9 ετών.

Ο μουσικός ερευνητής, Δρ Νίκος Ξανθούλης, θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους εκθέματα του μουσείου, που μας αποκαλύπτουν πτυχές του κόσμου της αρχαίας ελληνικής μουσικής και θα ζωντανέψει με τη συνοδεία αρχαίας λύρας, ήχους και ύμνους που κάποτε μπορεί να είχαν ακουστεί δίπλα στα αρχαία έργα. Ο μουσικός περίπατος στις αίθουσες του μουσείου προσφέρεται για όλη την οικογένεια. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144891.

«Αντλώντας έμπνευση από το μουσείο»: ζωγραφίζουμε με τους καλλιτέχνες. Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου με τον εικαστικό Δημήτρη Σαρασίτη, (ώρα 13:30-15:30, για όλες τις ηλικίες).

Στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Αντλώντας έμπνευση από το μουσείο», που φιλοξενείται στο Καφέ με έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα, αλλά και από το κτίριο του Μουσείου, καλλιτέχνες της έκθεσης σας προσκαλούν για ένα συμμετοχικό εργαστήρι ζωγραφικής στις αίθουσες των γλυπτών. Εμπνευστείτε από τα αρχαία έργα τέχνης και μάθετε τα μυστικά της δημιουργίας με την καθοδήγηση των σύγχρονων εικαστικών.

Τα υλικά σχεδίασης θα είναι διαθέσιμα από το μουσείο, αλλά μπορείτε να φέρετε το δικό σας μπλοκ ζωγραφικής και μολύβι. Η διάρκεια της συμμετοχής είναι ελεύθερη στο διάστημα του δίωρου που θα διεξάγεται η δράση. Η πρώτη μισή ώρα περιλαμβάνει περιήγηση στην εικαστική έκθεση στο Καφέ του Μουσείου.

«Μουσικό εργαστήρι ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΣΜΑΤΑ». Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, ώρα 11:00-13:00, για παιδιά 9-13 ετών.

Το εργαστήρι αυτό δίνει μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά που αγαπούν τη μουσική και το τραγούδι να γνωρίσουν αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και μελωδίες και να δοκιμάσουν τις μουσικές τους ικανότητες. Με αντικείμενα από τη φύση, κρουστά όργανα της αρχαιότητας και τις φωνές τους, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα μικρό μουσικό σύνολο και θα ερμηνεύσουν «αρχαίων άσματα», τα τραγούδια των αρχαίων, σε μια συναυλία-έκπληξη για τους υπόλοιπους επισκέπτες του μουσείου. Μουσική εκγύμναση: Δρ Νίκος Ξανθούλης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144891.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL