Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Τα 35 χρόνια της Εταιρείας Συγγραφέων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα 35 χρόνια της Εταιρείας Συγγραφέων

Εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί η απονομή των λογοτεχνικών της βραβείων «Διδώ Σωτηρίου» στον συγγραφέα και μεταφραστή Ζήση Σαρίκα, «Δαίδαλος» στον αρχιτέκτονα και ιστορικό Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο, «Γιάννη Βαρβέρη» σε πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή και «Μένη Κουμανταρέα» σε πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστοριογράφο.

Τα βραβεία θα απονείμουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ Αντώνης Καρατζάς, η Αλίκη Βαρβέρη και ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Γιώργος Χουλιάρας, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η γ.γ. της Εταιρείας Αγγελική Στρατηγοπούλου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος Δημήτρης Καλοκύρης και οι πρώην πρόεδροι Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός και Αλέξης Ζήρας.

Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή νέων μελών, καθώς και η παρουσίαση του νέου ιστότοπου (www.authors.gr), του e-book «Greek Writers Today» (εκδ. Πατάκη), του ημερολογίου 2017 «Πολλαπλές αρχαιότητες» (εκδ. Πατάκη) και του συλλογικού τόμου με κείμενα μελών της «Πάθη στη λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη), για τα οποία θα μιλήσουν οι Δ. Καλοκύρης, Άννα Πατάκη, Δημήτρης Χουλιαράκης, Δημήτρης Ποσάντζης και Ηρώ Νικοπούλου. Ακόμη, για τον Ζήση Σαρίκα θα μιλήσει ο καθηγητής Βασίλης Κάλφας και για τον Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική με το σαξόφωνο του Αδάμ Δόγκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL