Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Στη 200η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO ο Αρ. Μπαλτάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη 200η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO ο Αρ. Μπαλτάς

Ο υπουργός ευχαρίστησε επίσης την UNESCO για την προθυμία της να μεσολαβήσει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο σχολικό σύστημα της χώρας, όπου έκανε λόγο για «βοήθεια από την UNESCO, ώστε να ενταχθούν τα παιδιά των προσφύγων κανονικά στο σχολικό σύστημα της Ελλάδας, για όσο μένουν εκεί». Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατέθεσε σχέδιο απόφασης για το ζήτημα αυτό στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, ζήτησε την υποστήριξη του Οργανισμού για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, η οποία είναι μουσείο από το 1935, τονίζοντας πως «το ιστορικό μνημείο, ως προστατευόμενο της UNESCO, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται μονόπλευρα από καμία θρησκεία. Λόγω του χαρακτήρα και της ιστορίας του, το μνημείο θα πρέπει να τοποθετείται υπεράνω τέτοιων αντιθέσεων».

Ο υπουργός στη συνέχεια συνάντησε την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, με την οποία συζήτησε το θέμα της Αγίας Σοφίας και το σχέδιο απόφασης για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων.

Τέλος, ο κ. Μπαλτάς εγκαινίασε επίσης τη φωτογραφική έκθεση, του Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, με τίτλο «Ελλάδα Μονοπάτια προς μια μαγική γη», η οποία διοργανώθηκε στον εκθεσιακό χώρο της UNESCO.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL