Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από τους «ετερόχθονες» στη διασπορά...

Τις «ομογενειακές» πολιτικές του ελληνικού κράτους, εκείνες δηλαδή που απευθύνονταν σε ελληνικούς ή θεωρούμενους ελληνικούς πληθυσμούς, κυρίως στα γειτονικά κράτη, οι οποίοι εμφανίζονταν να μοιράζονται με κάποιον τρόπο ένα αίσθημα πολιτισμικού συνανήκειν με τους Έλληνες πολίτες, εξετάζουν...

Τις «ομογενειακές» πολιτικές του ελληνικού κράτους, εκείνες δηλαδή που απευθύνονταν σε ελληνικούς ή θεωρούμενους ελληνικούς πληθυσμούς, κυρίως στα γειτονικά κράτη, οι οποίοι εμφανίζονταν να μοιράζονται με κάποιον τρόπο ένα αίσθημα πολιτισμικού συνανήκειν με τους Έλληνες πολίτες, εξετάζουν διεξοδικά οι συγγραφείς του τόμου Το έθνος πέραν των συνόρων, σε επιμέλεια των καθηγητών Λίνας Βεντούρα και Λάμπρου Μπαλτσιώτη, ο οποίος έρχεται να εμπλουτίσει τη σειρά μελετών του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βιβλιόραμα.

Στον αυτό ογκώδη συλλογικό τόμο, οι 17 κοινωνικοί επιστήμονες που καταθέτουν τις συμβολές τους ασχολούνται με την πολιτική που ανέπτυξε το ελληνικό κράτος απέναντι στον «έξω ελληνισμό», από τους «ετερόχθονες» του πρώιμου 19ου αιώνα μέχρι τους σύγχρονους σχεδιασμούς για τη διασπορά, τους μειονοτικούς πληθυσμούς κ.λπ.

Ο συλλογικός τόμος Το έθνος πέραν των συνόρων παρουσιάζεται σήμερα, σε εκδήλωση που διοργανώνουν το ΚΕΜΟ και οι εκδόσεις Βιβλιόραμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), στις 7.00 μ.μ., από τους Κωστή Καρπόζηλο (Columbia University), Στέφανο Πεσμαζόγλου (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και τον υπεύθυνο της σειράς Δημήτρη Χριστόπουλο (Πάντειο Πανεπιστήμιο), με συντονίστρια την καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

175 εκατομμύρια και πολλά είναι

Πραγματικά γενναιόδωρο το κοινωνικό μέρισμα που δίνει η κυβέρνηση για φέτος. 175 εκατομμύρια δεν τα λες και λίγα. Τις παλιές καλές εποχές, τόσα ήταν τα χρήματα που έπαιρνε σε δάνειο ένας εκδότης ή ένας ισχυρός επιχειρηματίας με εγγύηση «αέρα»

Δειτε ολοκληρο το αρθρο