Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Εορταστικός ιστός γύρω από την Ακρόπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εορταστικός ιστός γύρω από την Ακρόπολη

Με ένα μικρό «φεστιβάλ μέσα στην πόλη», που θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι, δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό με χάπενινγκ και μίνι-συναυλίες στο κέντρο, αλλά και τις πλατείες της Αθήνας, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την έλευση του 2014, με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση για την αλλαγή της χρονιάς, που φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα αλλά στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στη σκιά της Ακρόπολης.

Από το μεσημέρι παρέες μουσικών και θεατρικών σχημάτων θα κάνουν την εμφάνισή τους, μέσα από μια αναπάντεχη και διαφορετική σε κάθε μέρος εκδήλωση, με σκοπό να συγκλίνουν όλα τα δρώμενα από την περιφέρεια προς το κέντρο, οδηγώντας σιγά-σιγά τους θεατές, καθώς το βράδυ θα πέφτει, στην κεντρική σκηνή στο Θησείο.

Οι μεσημεριάτικες προκαταρκτικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην πλατεία Βαρβακείου Αγοράς (Φώτης Βελισσαρόπουλος και μπάντα με 7 κλαρίνα, 14.00), μετρό Νέου Κόσμου (Dorόs σε ανατολίτικα και παραδοσιακά τραγούδια, 14.00), πλατεία Κολωνακίου (Κουαρτέτο εγχόρδων L'Anima, 15.00), Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Diminuita Swing trio, μαζί με τη χορευτική ομάδα Athens Swing Cats, 16.00), πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα (μουσική και χορός φλαμένκο από τη Symmetria, 16.30), μετρό Κεραμικού (Felino Tango, 17.00).

Στη συνέχεια, στις 18.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει μια μουσική διαδρομή επί της οδού Ερμού, από το Μοναστηράκι έως το Σύνταγμα, όπου στις 20.00 θα εμφανιστεί η Χορωδία Δήμου Αθηναίων και στις 21.00 το φωνητικό σχήμα Stringless.

Λίγο πιο κάτω, στον πεζόδρομο της Ερμού, στο Θησείο, θα εμφανιστούν η Big Band του Δήμου και ο Μίμης Πλέσσας (20.00), καθώς και οι Mode Plagal (21.00), ενώ στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου οι Encardia (20.00) και οι Muchatrela (21.00).

Δυο ώρες πριν την έλευση του καινούργιου χρόνου, ρόλο οδηγών προς την κεντρική σκηνή θα αναλάβουν ο Νίκος Τουλιάτος και το σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» σε μουσική βόλτα από τη Δ. Αρεοπαγίτου, καθώς και το σύνολο κρουστών Batuca από την Ερμού.

Τέλος, στην Κεντρική Σκηνή, στο Θησείο, στις 22.00 θα εμφανιστούν οι Φιντέ Κοκσαλ και Νάσος Σωπίλης, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου θα συνοδεύσει τους Μ. Ψύρρα, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλη Λέκκα και οι Stringless θα παρουσιάσουν διασκευές γνωστών μελωδιών a capella, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η αλλαγή της χρονιάς θα γίνει με πυροτεχνήματα, υπό τον εκκωφαντικό ήχο των κρουστών της Συμφωνικής και των υπόλοιπων ομάδων κρουστών, ταυτόχρονα με τα κάλαντα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, που θα δώσουν τη σκυτάλη στον Νίκο Πορτοκάλογλου και, στη 1.00, στη Γιώτα Νέγκα και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, οι οποίοι και θα ολοκληρώσουν τις φετινές πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL