Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για τον πολιτισμό

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο Τριανόν

"Η μάχη που δίνουμε ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι μάχη και για τον ίδιο τον πολιτισμό. Γιατί η αντίληψη γύρω από τον πολιτισμό που θα επικρατήσει την επόμενη μέρα δεν αποτελεί κενό γράμμα μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τρόπο θέασης της ίδιας της ζωής, είναι θέμα δημοκρατίας και ελευθερίας επίσης" λέει η Άννα Χατζησοφιά, συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει το Τμήμα με θέμα "Πολιτισμός: Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα", την επόμενη Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ., στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).

"Δεν είναι μια από καθέδρας συζήτηση, αλλά έχει το νόημα να συζητήσουμε και να σκεφτούμε πάνω στα ζητήματα του πολιτισμού με τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων αλλά και τους φορείς, να θυμηθούμε τι έχει γίνει σ' αυτό πεδίο τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να συζητήσουμε για τα πολλά θετικά που επιτεύχθηκαν και στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς, και στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων, στον σύγχρονο πολιτισμό, στο πεδίο του βιβλίου και των άλλων τεχνών, αλλά και σε ζητήματα εξυγίανσης των εποπτευόμενων φορέων, να δούμε επίσης τι δεν πρόφτασε να ολοκληρωθεί, ακόμα και τις πιθανές αστοχίες, προκειμένου να χαράξουμε όλοι μαζί δημοκρατικά, συλλογικά, αριστερά, το τι πολιτισμό θέλουμε στην Ελλάδα προχωρώντας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα" λέει η Άννα Χατζησοφιά.

"Το πρόγραμμά μας" συμπληρώνει "είναι επικαιροποιημένο και προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες· έτσι έχει προκύψει και από τις ανάγκες, κυρίως όμως μέσα από τοn διάλογο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτό, βασισμένο στην πάγια αντίληψη της Αριστεράς ότι ο πολιτισμός είναι ανθρώπινο και δημοκρατικό δικαίωμα και αποτελεί αυταξία. Πολλώ δε μάλλον για την εποχή μας, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα ανισοτήτων και αποκλεισμών, ζητήματα συντηρητικής αντεπίθεσης της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς αλλά και επανάκαμψης του ακροδεξιού αφηγήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον πλανήτη".

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, η Αννίτα Δεκαβάλα, η Άννα Φιλίνη, η Ραλλία Χριστίδου και άλλες/-οι υποψήφιες/-οι από τον χώρο του πολιτισμού.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο