Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο

Αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας αλλά και μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων τεχνολογιών συνθέτουν την έκθεση "Greeks: Agamemnon to Alexander the Great" (Οι...

Αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας αλλά και μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων τεχνολογιών συνθέτουν την έκθεση "Greeks: Agamemnon to Alexander the Great" (Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο), που ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα, όπου εγκαινιάζεται σήμερα στο Seoul Arts Center του Ηangraram Museum, στο οποίο θα παραμείνει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη διαδρομή σε μουσεία της Β. Αμερικής, η έκθεση του υπουργείου Πολιτισμού με κεντρικό άξονα τον "Έλληνα", αναδεικνύει τις όψεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, απο τον ανώνυμο επιφανή νεκρό στον μυθολογικό άνακτα Αγαμέμνονα και από τον επώνυμο αριστοκράτη σε "επιφανείς άνδρες" του πνεύματος όπως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, αλλά και του ιστορικού γίγνεσθαι, όπως ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος.

Τα περισσότερα από 350 εκθέματα της έκθεσης χρονολογούνται από την Εποχή του Λίθου γύρω στο 6.000 π.Χ. μέχρι την Ελληνιστική περίοδο τον 2ο αι. π.Χ. Την έκθεση εγκαινιάζει η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ Π. Αδάμ - Βελένη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις