Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ημερίδα για τον ρόλο της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς

Στις 13 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του νέου μουσείου της Ακρόπολης

Με κεντρικά ερωτήματα πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τη σύγχρονη πολιτική για τον πολιτισμό και ποιος είναι ο ρόλος της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιείται στις 13 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης μια συζήτηση με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Στη συζήτηση, που θα διεξαχθεί από τις 5 το απόγευμα έως και τις 8.30 το βράδυ, συμμετέχουν οι Δημήτρης Παντερμαλής, Τούλα Μαρκέτου, Γιάννης Παπαδάτος, Δημήτρης Πλάντζος, Άγγελος Βλάχος, Μιμίκα Γιαννοπούλου, Αγγελική Κοτταρίδη και Στέλιος Λεκάκης.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, η υπουργός Πολιτισμού τονίζει την ανάγκη να εξεταστεί εκ νέου ο ρόλος της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς στο γενικότερο πλαίσιο διαμόρφωσης της σύγχρονης πολιτικής για τον πολιτισμό. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: “Οι σχέσεις μας με τις αρχαιότητες πρέπει να συζητηθούν σε βάθος και σε έκταση με τα καινούργια δεδομένα, ελληνικά και παγκόσμια, πολιτισμικά, παιδείας, οικονομικά αλλά και εκείνα που υπαγορεύονται από τις ριζικές τεχνολογικές αλλαγές”.

Η επαναδιατύπωση των ερωτημάτων για τη σημασία των αρχαιοτήτων στην καθημερινότητα των πολιτών οφείλει να γίνει, σύμφωνα με την ίδια, μέσα από ένα διπλό πρίσμα: αφενός μέσω της συμβολής των αρχαιοτήτων στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας και αφετέρου του κομβικού τους ρόλου στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Την ημερίδα - συζήτηση θα συντονίσουν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής και η γενική γραμματέας του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Δείτε όλα τα σχόλια